En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

La Parròquia del Roser de Cerdanyola del Vallès, exemple d'una Església que no s'atura en l'ajuda a famílies i joves

L'acció desenvolupada per l'Església, vista des de l'acció d'una parròquia amb la seva pastoral ordinària, ha estat aquest dimarts el tema del programa L'Església no…

17 febrer 2015

Redacció

Comparteix
L'acció desenvolupada per l'Església, vista des de l'acció d'una parròquia amb la seva pastoral ordinària, ha estat aquest dimarts el tema del programa L'Església no s'atura, a Ràdio Estel. El rector de la Parròquia de Nostra Senyora del Roser de Cerdanyola del Vallès, Marcos Aceituno, ha presentat la seva església com un mosaic de variades realitats. "La parròquia del Roser de Cerdanyola es va beneir ara fa 25 anys i, a més, porta activitat juvenil des de fa més de dues dècades, amb un esplai, tot plegat convivint amb la mirada posada a la pastoral universitària des de la Universitat Autònoma, on hi ha una població fluctuant i variada", ha dit. Marcos Aceituno ha explicat que "la Càritas del Roser s'està dotant encara de les seves estructures bàsiques i, des de l'erecció canònica de la parròquia, treballa amb l'ajuda a joves amb risc de fracàs escolar o amb dificultats notables per trobar feina i també l'atenció a famílies amb fills de 0 a 5 anys". El rector ha comentat que, "si féssim la suma conjunta, es pot veure que hi ha una trentena de famílies, incloent-hi els joves".
Sobre l'acollida de parelles i els cursos de preparació per al matrimoni, Mossèn Aceituno ha destacat que "sempre, i ara també, hi ha persones que es casen per l'Església, i existeixen molts interessos afegits en els contraents que ho fan, però el més important és assimilar que la formació d'una família es basa en l'amor d'un home i una dona oberts a la vida". En aquesta línia, ha afegit que "és important oferir a les parelles, perquè no es trobin massa soles, un acompanyament més enllà dels aspectes doctrinals". A nivell global, Marcos Aceituno ha conclòs que "les famílies sovint tenen dificultats per obrir-se a l'hora d'exposar les necessitats d'una ajuda que no ha de ser necessàriament perpètua, sinó sovint ocasional". El sacerdot ha recordat que existeix una "por o vergonya en les persones, cosa que de fet és una dificultat, perquè costa obrir les pròpies ferides, fet que alhora impedeix a l'Església ser samaritana".
Pel que fa a l'esplai, Marcos Aceituno ha explicat que "és una realitat molt dinàmica, integrada en el municipi, i pretén acollir els infants i els joves, des del joc i amb l'evangelització que presenta Jesús i els valors de l'evangeli des de la convivència fraterna, com també des del mateix esbarjo, fet que igualment ajuda molt". El servei amb infants és divendres i dissabte, mentre que els monitors, més d'una vintena de col·laboradors, es reuneixen per preparar les activitats cada dimecres. Dins aquest àmbit pastoral, s'organitzen casals a l'estiu i al Nadal, "que són les activitats grosses", segons el rector de la Parròquia del Roser de Cerdanyola, que ha reivindicat "la humil tasca de cada setmana, en el dia a dia, amb la formació, la pregària i el joc". També ha comentat que "les colònies permeten una convivència molt més intensa, mentre que el casal d'estiu, que són unes 5 setmanes, ofereix una autèntica escola de la vida i ajuda a conviure".
Finalment, la integració i l'aportació d'una parròquia com el Roser a la vida de Cerdanyola del Vallès ha estat, en una línia positiva, motiu de comentari dins la conversa amb el seu rector. "El Papa Francesc insisteix molt en la línia de ser una Església en sortida, no cap a la llunyania, sinó en barris propers, en un poble o ciutat, i la Parròquia del Roser té un reconeixement i una presència social en un context de pluralitat i de normalitat", ha explicat Marcos Aceituno. A més, el prevere ha parlat d'un programa de lideratge social "que ha estat una resposta per als joves que es troben en situació de risc d'exclusió o han tingut dificultats per trobar feina o acabar uns estudis, tot plegat a través d'unes eines humanístiques".
Es pot escoltar aquí aquesta edició de l'Església no s'atura, amb Marcos Aceituno.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció