En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Pasqua és el millor temps per valorar la importància "de l'orde sagrat, que inclou bisbes, sacerdots i diaques"

El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per…

13 abril 2015

Redacció

Comparteix
El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per recordar que Jesucrist va instituir el sacerdoci i, amb la seva resurrecció des de la voluntat de romandre amb nosaltres, va fundar l'orde sagrat, que inclou els ministeris de l'episcopat, el presbiterat i el diaconat". En l'espai Sacràlia, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el també director de l'Arxiu Diocesà ha comentat que "l'Església continua duent a terme la voluntat de Jesús, i no és una institució qualsevol, sinó la dipositària d'aquesta gran obra divina i humana". En aquesta línia, ha afegit que l'orde sagrat "és la garantia d'aquesta continuïtat".
Martí Bonet ha explicat que, "després del Concili Vaticà II els últims 50 anys, hi ha hagut un canvi, en forma de reducció de graus o ministeris anomenats ordes menors". Concretament, segons ha destacat, "s'han suprimit els ministeris d'exorcista, hostiari i sotsdiaconat, de tal manera que només queden el lectorat i l'acolitat, per sota del diaconat, el presbiterat i l'episcopat". El delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona ha parlat, d'altra banda, dels interdicis, que són "aquells temps que necessàriament han de passar entre les recepcions dels ministeris, que naturalment no es poden rebre de manera seguida i, encara menys, en un mateix dia". També s'ha referit a les publicates, "un procés de consultes prèvies, en forma d'enquestes".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha recordat que "l'ordenació diaconal, presbiteral o episcopal imprimeix un caràcter per a sempre, motiu pel qual es rep només una vegada". A més, ha afegit que "l'ordenació es fa a través d'un títol canònic, que normalment pot ser el servei a la diòcesi, en què entren la majoria dels sacerdots, o també les missions, amb títol propi de missioner amb dependència del mateix Papa com a responsable, el de la Mensa, a través d'una persona que garanteix el manteniment del ministre ordenat, i finalment el de la vida religiosa, a través de la seva congregació o el seu orde o institut".
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'30") tota l'entrevista a Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció