En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Pasqua és el millor temps per valorar la importància "de l'orde sagrat, que inclou bisbes, sacerdots i diaques"

El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per…

13 abril 2015

Redacció

Comparteix
El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per recordar que Jesucrist va instituir el sacerdoci i, amb la seva resurrecció des de la voluntat de romandre amb nosaltres, va fundar l'orde sagrat, que inclou els ministeris de l'episcopat, el presbiterat i el diaconat". En l'espai Sacràlia, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el també director de l'Arxiu Diocesà ha comentat que "l'Església continua duent a terme la voluntat de Jesús, i no és una institució qualsevol, sinó la dipositària d'aquesta gran obra divina i humana". En aquesta línia, ha afegit que l'orde sagrat "és la garantia d'aquesta continuïtat".
Martí Bonet ha explicat que, "després del Concili Vaticà II els últims 50 anys, hi ha hagut un canvi, en forma de reducció de graus o ministeris anomenats ordes menors". Concretament, segons ha destacat, "s'han suprimit els ministeris d'exorcista, hostiari i sotsdiaconat, de tal manera que només queden el lectorat i l'acolitat, per sota del diaconat, el presbiterat i l'episcopat". El delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona ha parlat, d'altra banda, dels interdicis, que són "aquells temps que necessàriament han de passar entre les recepcions dels ministeris, que naturalment no es poden rebre de manera seguida i, encara menys, en un mateix dia". També s'ha referit a les publicates, "un procés de consultes prèvies, en forma d'enquestes".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha recordat que "l'ordenació diaconal, presbiteral o episcopal imprimeix un caràcter per a sempre, motiu pel qual es rep només una vegada". A més, ha afegit que "l'ordenació es fa a través d'un títol canònic, que normalment pot ser el servei a la diòcesi, en què entren la majoria dels sacerdots, o també les missions, amb títol propi de missioner amb dependència del mateix Papa com a responsable, el de la Mensa, a través d'una persona que garanteix el manteniment del ministre ordenat, i finalment el de la vida religiosa, a través de la seva congregació o el seu orde o institut".
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'30") tota l'entrevista a Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció