En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Pasqua és el millor temps per valorar la importància "de l'orde sagrat, que inclou bisbes, sacerdots i diaques"

El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per…

13 abril 2015

Redacció

Comparteix
El canonge de la catedral de Barcelona Josep Maria Martí Bonet ha recordat aquest dilluns que el temps de Pasqua "és una època òptima per recordar que Jesucrist va instituir el sacerdoci i, amb la seva resurrecció des de la voluntat de romandre amb nosaltres, va fundar l'orde sagrat, que inclou els ministeris de l'episcopat, el presbiterat i el diaconat". En l'espai Sacràlia, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el també director de l'Arxiu Diocesà ha comentat que "l'Església continua duent a terme la voluntat de Jesús, i no és una institució qualsevol, sinó la dipositària d'aquesta gran obra divina i humana". En aquesta línia, ha afegit que l'orde sagrat "és la garantia d'aquesta continuïtat".
Martí Bonet ha explicat que, "després del Concili Vaticà II els últims 50 anys, hi ha hagut un canvi, en forma de reducció de graus o ministeris anomenats ordes menors". Concretament, segons ha destacat, "s'han suprimit els ministeris d'exorcista, hostiari i sotsdiaconat, de tal manera que només queden el lectorat i l'acolitat, per sota del diaconat, el presbiterat i l'episcopat". El delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona ha parlat, d'altra banda, dels interdicis, que són "aquells temps que necessàriament han de passar entre les recepcions dels ministeris, que naturalment no es poden rebre de manera seguida i, encara menys, en un mateix dia". També s'ha referit a les publicates, "un procés de consultes prèvies, en forma d'enquestes".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha recordat que "l'ordenació diaconal, presbiteral o episcopal imprimeix un caràcter per a sempre, motiu pel qual es rep només una vegada". A més, ha afegit que "l'ordenació es fa a través d'un títol canònic, que normalment pot ser el servei a la diòcesi, en què entren la majoria dels sacerdots, o també les missions, amb títol propi de missioner amb dependència del mateix Papa com a responsable, el de la Mensa, a través d'una persona que garanteix el manteniment del ministre ordenat, i finalment el de la vida religiosa, a través de la seva congregació o el seu orde o institut".
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'30") tota l'entrevista a Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció