En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

La pau, guanyadora del partit interreligiós

Aquest dilluns s'ha jugat a l'Estadi Olímpic de Roma un partit interreligiós per la pau, organitzat per Scholas Ocurrentes i l'Onlus Pupi, de Javier Zanetti…

2 setembre 2014

Comparteix

Aquest dilluns s'ha jugat a l'Estadi Olímpic de Roma un partit interreligiós per la pau, organitzat per Scholas Ocurrentes i l'Onlus Pupi, de Javier Zanetti i la seva dona. Per això els dos equips que es van enfrontar tenien el nom d'aquestes entitats.

Jugadors, exjugadors i entrenadors han gaudit d'un partit on el que menys ha importat és el resultat, tot i que Pupi ha guanyat per 6 a 3 l'Scholas. Tot i això, el guanyador clar ha estat la pau.

El partit ha comptat amb noms importants com Maradona, Zidane, Mascherano o Simeone, que s'han volgut sumar a aquest partit per la pau. Un partit que també ha estat interreligiós perquè ha congregat persones de diferents confessions religioses.

El Papa s'ha volgut fer present amb un videomissatge on ha recordat que ningú no jugava per a ell mateix: "Cadascú es multiplica. I el fet de jugar en equip fa que cadascú sigui més persona, s'engrandeix més i la competència en comptes de ser guerra és llavor de pau. Per això el símbol d'aquest partit és l'olivera." Per això s'ha plantat una olivera de la pau per persones de diferents confessions. El partit s'ha jugat en un clima de gran amistat.

Abans del partit, Francesc es va trobar amb els jugadors i els va demanar que "eixamplessin els cors de germans a germans". L'objectiu d'aquest esdeveniment era revifar la consciència de comprometre's perquè l'esport contribueixi a fer una aportació a la coexistència pacífica de tots els pobles i excloure tota discriminació: "Religió i esport, entesos en aquesta forma autèntica, poden col·laborar i oferir a tota la societat senyals eloqüents d'aquella nova era en la qual els pobles no aixecaran mai més l'espasa un contra l'altre."

El Papa va demanar als jugadors que reflexionessin sobre els valors universals als quals el futbol i l'esport en general poden contribuir: "La lleialtat, compartir, l'acollida, el diàleg, la confiança en l'altre." Aquest partit ha volgut posar en relleu que la cultura de la trobada i la pau són possibles i on creients de diferents confessions, conservant cadascú la seva pròpia identitat, poden conviure en harmonia i en respecte.

Per això, el Pontífex els va dir que l'esport ha de recuperar "la gratuïtat, la capacitat d'estrènyer llaços d'amistat i l'obertura dels uns als altres. També amb els seus comportaments quotidians, carregats de fe i espiritualitat, d'humanitat i altruisme. Poden donar testimoni a favor dels ideals de convivència civil pacífica, per a una civilització fundada en l'amor, sobre la solidaritat i sobre la pau".

Segons Francesc, aquest partit havia de servir per dir "no" a la discriminació: "Les religions estan cridades a fer-se vehicle de pau i mai més d'odi, perquè en nom de Déu sempre s'ha de dur i només dur l'amor."

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció