En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

La pau, guanyadora del partit interreligiós

Aquest dilluns s'ha jugat a l'Estadi Olímpic de Roma un partit interreligiós per la pau, organitzat per Scholas Ocurrentes i l'Onlus Pupi, de Javier Zanetti…

2 setembre 2014

Comparteix

Aquest dilluns s'ha jugat a l'Estadi Olímpic de Roma un partit interreligiós per la pau, organitzat per Scholas Ocurrentes i l'Onlus Pupi, de Javier Zanetti i la seva dona. Per això els dos equips que es van enfrontar tenien el nom d'aquestes entitats.

Jugadors, exjugadors i entrenadors han gaudit d'un partit on el que menys ha importat és el resultat, tot i que Pupi ha guanyat per 6 a 3 l'Scholas. Tot i això, el guanyador clar ha estat la pau.

El partit ha comptat amb noms importants com Maradona, Zidane, Mascherano o Simeone, que s'han volgut sumar a aquest partit per la pau. Un partit que també ha estat interreligiós perquè ha congregat persones de diferents confessions religioses.

El Papa s'ha volgut fer present amb un videomissatge on ha recordat que ningú no jugava per a ell mateix: "Cadascú es multiplica. I el fet de jugar en equip fa que cadascú sigui més persona, s'engrandeix més i la competència en comptes de ser guerra és llavor de pau. Per això el símbol d'aquest partit és l'olivera." Per això s'ha plantat una olivera de la pau per persones de diferents confessions. El partit s'ha jugat en un clima de gran amistat.

Abans del partit, Francesc es va trobar amb els jugadors i els va demanar que "eixamplessin els cors de germans a germans". L'objectiu d'aquest esdeveniment era revifar la consciència de comprometre's perquè l'esport contribueixi a fer una aportació a la coexistència pacífica de tots els pobles i excloure tota discriminació: "Religió i esport, entesos en aquesta forma autèntica, poden col·laborar i oferir a tota la societat senyals eloqüents d'aquella nova era en la qual els pobles no aixecaran mai més l'espasa un contra l'altre."

El Papa va demanar als jugadors que reflexionessin sobre els valors universals als quals el futbol i l'esport en general poden contribuir: "La lleialtat, compartir, l'acollida, el diàleg, la confiança en l'altre." Aquest partit ha volgut posar en relleu que la cultura de la trobada i la pau són possibles i on creients de diferents confessions, conservant cadascú la seva pròpia identitat, poden conviure en harmonia i en respecte.

Per això, el Pontífex els va dir que l'esport ha de recuperar "la gratuïtat, la capacitat d'estrènyer llaços d'amistat i l'obertura dels uns als altres. També amb els seus comportaments quotidians, carregats de fe i espiritualitat, d'humanitat i altruisme. Poden donar testimoni a favor dels ideals de convivència civil pacífica, per a una civilització fundada en l'amor, sobre la solidaritat i sobre la pau".

Segons Francesc, aquest partit havia de servir per dir "no" a la discriminació: "Les religions estan cridades a fer-se vehicle de pau i mai més d'odi, perquè en nom de Déu sempre s'ha de dur i només dur l'amor."

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció