En directe

La Caravana

VATICÀ

La pena de mort, "inadmissible"

"L’Església ensenya, a la llum de l’Evangeli, que 'la pena de mort és inadmissible, perquè atempta contra la inviolabilitat i la dignitat de la persona',…

3 agost 2018

AICA

Comparteix

"L’Església ensenya, a la llum de l’Evangeli, que 'la pena de mort és inadmissible, perquè atempta contra la inviolabilitat i la dignitat de la persona', i es compromet amb determinació a abolir-la arreu del món", es llegeix al text de la nova redacció de l’article 2.267 del Catecisme de l’Església catòlica, aprovat pel papa Francesc l’11 de maig, durant l’audiència concedida al prefecte de la Congregació per a la Doctrina de Fe, el cardenal Luis Francisco Ladaria, i donada a conèixer el 2 d’agost per l’Oficina de Premsa de la Santa Seu.

"Durant molt de temps el recurs a la pena de mort per part de l’autoritat legítima, després d’un procés degut, va ser considerat una resposta apropiada a la gravetat d’alguns delictes i un mitjà admissible, tot i que extrem, per a la tutela del bé comú", inicia el text de l’article esmentat, i afegeix: "Avui és cada vegada més viva la consciència que la dignitat de la persona no es perd ni tan sols després d’haver comès crims molt greus. A més, s’ha estès una nova comprensió sobre el sentit de les sancions penals per part de l’Estat. En fi, s’han anat implementant sistemes de detenció més eficaços que garanteixen la necessària defensa dels ciutadans, però que, alhora, no li prenen al reu la possibilitat de redimir-se definitivament."

La Congregació per a la Doctrina de la Fe acompanya el nou text amb una carta, signada pel cardenal Luis Francisco Ladaria, prefecte de la Congregació, adreçada als bisbes del món, en la qual assenyala que la nova formulació del n. 2.267 del Catecisme de l’Església catòlica "vol ser un impuls a un compromís ferm mitjançant un diàleg respectuós amb les autoritats polítiques, perquè s’afavoreixi una mentalitat que reconegui la dignitat de cada vida humana i es creïn les condicions que permetin eliminar avui la institució jurídica de la pena de mort on encara està en vigor".

Així mateix, es destaca que "la nova redacció del n. 2.267 del Catecisme de l’Església catòlica, aprovat pel papa Francesc, se situa en continuïtat amb el Magisteri precedent, i tira endavant un desenvolupament coherent de la doctrina catòlica".

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció