En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

La periodista Míriam Díez diu que el Papa "reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot en el nom"

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la…

13 novembre 2013

Redacció

Comparteix

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot amb un canvi, si cal, en el nom''. En un debat del programa El primer cafè de Ràdio Estel dedicat al nou pontífex, coincidint amb els 8 mesos de la seva elecció, Díez ha destacat que ''aquest pontificat és el de la proximitat amb la gent, amb un estil directe, planer, alegre i d'autocrítica sense problemes''. Míriam Díez fins i tot ha assegurat que allò que diu el Sant Pare en to autocrític ''seria un escàndol mundial si ho digués qualsevol sacerdot, religiós o creient de base''.

En aquest Mirador de l'actualitat, a Ràdio Estel, també ha participat el jesuïta Pere Borràs, exprovincial de la Companyia de Jesús a Catalunya i actual superior de la comunitat de Llúria, al costat de l'església del Sagrat Cor. Borràs ha assegurat que ''Francesc està duent a terme un procés irreversible, basat en la idea d'arribar al final d'algunes inèrcies negatives que tenia l'Església, pel que fa a normes i pautes culturals, que ara canvien i s'adapten als nous temps i al món, d'acord amb l'esperit del Concili Vaticà II''. En aquesta línia, ha afegit que les relacions de la Cúria romana dels jesuïtes, amb l'espanyol Adolfo Nicolàs com a prepòsit general, amb el Sant Pare ''són molt bones i, alhora, molt obertes a l'hora d'afrontar la realitat dels temps actuals''. Pere Borràs també ha reivindicat la figura de Benet XVI, amb ''la seva actitud exemplar de renunciar per donar pas a un nou pastor de l'Església''.

Míriam Díez i Pere Borràs, a més, han reflexionat sobre les nombroses activitats i missatges protagonitzats per Francesc en aquests 8 mesos, des de l'alerta davant el perill de ''globalització de la indiferència'', referint-se als immigrants irregulars durant una visita a l'illa de Lampedusa, fins a la frase programàtica pronunciada tres dies després de ser elegit, quan va dir que vol ''una Església pobre entre els pobres'', passant per les seves nombroses crides a sortir a les perifèries i per la proximitat amb la marginació, mostrada quan va rentar els peus el Dijous Sant en una presó de Roma, o dinant amb persones sense sostre en una visita a Sardenya. El Papa Bergoglio, que recull l'esperit transformador i popular de Joan Pau II i la intel·ligència teològica i propera de Benet XVI, marca alhora un nou estil. Com ha comentat també Míriam Díez , és l'estil de ''posar l'èmfasi en l'Església de la misericòrdia per sobre de l'Església de les normes''.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció