En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

La periodista Míriam Díez diu que el Papa "reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot en el nom"

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la…

13 novembre 2013

Redacció

Comparteix

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot amb un canvi, si cal, en el nom''. En un debat del programa El primer cafè de Ràdio Estel dedicat al nou pontífex, coincidint amb els 8 mesos de la seva elecció, Díez ha destacat que ''aquest pontificat és el de la proximitat amb la gent, amb un estil directe, planer, alegre i d'autocrítica sense problemes''. Míriam Díez fins i tot ha assegurat que allò que diu el Sant Pare en to autocrític ''seria un escàndol mundial si ho digués qualsevol sacerdot, religiós o creient de base''.

En aquest Mirador de l'actualitat, a Ràdio Estel, també ha participat el jesuïta Pere Borràs, exprovincial de la Companyia de Jesús a Catalunya i actual superior de la comunitat de Llúria, al costat de l'església del Sagrat Cor. Borràs ha assegurat que ''Francesc està duent a terme un procés irreversible, basat en la idea d'arribar al final d'algunes inèrcies negatives que tenia l'Església, pel que fa a normes i pautes culturals, que ara canvien i s'adapten als nous temps i al món, d'acord amb l'esperit del Concili Vaticà II''. En aquesta línia, ha afegit que les relacions de la Cúria romana dels jesuïtes, amb l'espanyol Adolfo Nicolàs com a prepòsit general, amb el Sant Pare ''són molt bones i, alhora, molt obertes a l'hora d'afrontar la realitat dels temps actuals''. Pere Borràs també ha reivindicat la figura de Benet XVI, amb ''la seva actitud exemplar de renunciar per donar pas a un nou pastor de l'Església''.

Míriam Díez i Pere Borràs, a més, han reflexionat sobre les nombroses activitats i missatges protagonitzats per Francesc en aquests 8 mesos, des de l'alerta davant el perill de ''globalització de la indiferència'', referint-se als immigrants irregulars durant una visita a l'illa de Lampedusa, fins a la frase programàtica pronunciada tres dies després de ser elegit, quan va dir que vol ''una Església pobre entre els pobres'', passant per les seves nombroses crides a sortir a les perifèries i per la proximitat amb la marginació, mostrada quan va rentar els peus el Dijous Sant en una presó de Roma, o dinant amb persones sense sostre en una visita a Sardenya. El Papa Bergoglio, que recull l'esperit transformador i popular de Joan Pau II i la intel·ligència teològica i propera de Benet XVI, marca alhora un nou estil. Com ha comentat també Míriam Díez , és l'estil de ''posar l'èmfasi en l'Església de la misericòrdia per sobre de l'Església de les normes''.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció