En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La periodista Míriam Díez diu que el Papa "reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot en el nom"

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la…

13 novembre 2013

Redacció

Comparteix

La periodista Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha assegurat aquest dimecres al matí que el Papa Francesc ''reformarà la Cúria de dalt a baix, fins i tot amb un canvi, si cal, en el nom''. En un debat del programa El primer cafè de Ràdio Estel dedicat al nou pontífex, coincidint amb els 8 mesos de la seva elecció, Díez ha destacat que ''aquest pontificat és el de la proximitat amb la gent, amb un estil directe, planer, alegre i d'autocrítica sense problemes''. Míriam Díez fins i tot ha assegurat que allò que diu el Sant Pare en to autocrític ''seria un escàndol mundial si ho digués qualsevol sacerdot, religiós o creient de base''.

En aquest Mirador de l'actualitat, a Ràdio Estel, també ha participat el jesuïta Pere Borràs, exprovincial de la Companyia de Jesús a Catalunya i actual superior de la comunitat de Llúria, al costat de l'església del Sagrat Cor. Borràs ha assegurat que ''Francesc està duent a terme un procés irreversible, basat en la idea d'arribar al final d'algunes inèrcies negatives que tenia l'Església, pel que fa a normes i pautes culturals, que ara canvien i s'adapten als nous temps i al món, d'acord amb l'esperit del Concili Vaticà II''. En aquesta línia, ha afegit que les relacions de la Cúria romana dels jesuïtes, amb l'espanyol Adolfo Nicolàs com a prepòsit general, amb el Sant Pare ''són molt bones i, alhora, molt obertes a l'hora d'afrontar la realitat dels temps actuals''. Pere Borràs també ha reivindicat la figura de Benet XVI, amb ''la seva actitud exemplar de renunciar per donar pas a un nou pastor de l'Església''.

Míriam Díez i Pere Borràs, a més, han reflexionat sobre les nombroses activitats i missatges protagonitzats per Francesc en aquests 8 mesos, des de l'alerta davant el perill de ''globalització de la indiferència'', referint-se als immigrants irregulars durant una visita a l'illa de Lampedusa, fins a la frase programàtica pronunciada tres dies després de ser elegit, quan va dir que vol ''una Església pobre entre els pobres'', passant per les seves nombroses crides a sortir a les perifèries i per la proximitat amb la marginació, mostrada quan va rentar els peus el Dijous Sant en una presó de Roma, o dinant amb persones sense sostre en una visita a Sardenya. El Papa Bergoglio, que recull l'esperit transformador i popular de Joan Pau II i la intel·ligència teològica i propera de Benet XVI, marca alhora un nou estil. Com ha comentat també Míriam Díez , és l'estil de ''posar l'èmfasi en l'Església de la misericòrdia per sobre de l'Església de les normes''.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció