En directe

La Caravana

CULTURA

La «Pietat Desplà» surt de la catedral de Barcelona per fer una ruta internacional

LaPietat Desplà de la catedral deBarcelona, considerada la millor obra del segle XV de la Península, ha començatuna ruta internacional que la portarà a diversos…

11 octubre 2018

Redacció

Comparteix

LaPietat Desplà de la catedral deBarcelona, considerada la millor obra del segle XV de la Península, ha començatuna ruta internacional que la portarà a diversos museus d’arreu del món perprimera vegada. L’obra, que s’exposa habitualment a la Sala Capitular de la catedralde Barcelona, ha estat cedida pel Capítol de la catedral, per formar part de lamostra antològica de Bartolomé Bermejo organitzada pel Museu del Prado i el MuseuNacional d’Art de Catalunya, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

D’aquestamanera, durant els propers mesos l’obra es podrà visitar al Museu del Prado deMadrid, a la National Gallery de Londres, i també al Museu Nacional d’Art deCatalunya.

L’exposicióantològica de Bermejo constarà de 48 obres procedents de les col·leccions demés de 25 prestadors. Del 9 d’octubre fins al 27 de gener del 2019 s’exhibiràal Museu del Prado, i des del 14 de febrer fins el maig de 2019 es podrà veureal Museu Nacional d’Art de Catalunya. L’última escala d’aquest periple serà ala National Gallery de Londres, encara que les dates no estan confirmades. Uncop acabi la gira, la Pietat Desplàtornarà a exposar-se al seu espai original a la catedral de Barcelona.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024