En directe

Trotamundos

SOCIETAT

La plataforma convocant de l’aturada dels transportistes veu “insuficient” l’acord amb el govern espanyol i assegura que continuaran amb la vaga

Els camioners es queixen que treballen sota costos i demanen una “llei que els protegeixi dels qui no ho respecten”

25 març 2022

Redacció

Comparteix

Després d’onze dies d’aturada, els transportistes s’han assegut a negociar amb el govern espanyol aquest dijous. De la trobada n’ha sortit el compromís de l’executiu de Pedro Sánchez de rebaixar 20 cèntims per litre de gasoil als transportistes.

La Plataforma en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera, la convocant de l’aturada, veu “insuficient” l’acord amb el govern espanyol i assegura que “continuaran amb la vaga”. Segons ha apuntat l’organitzador a Barcelona de la plataforma, Miguel Ángel Maqueda, en una entrevista a Ràdio Estel, ho faran fins que no “arribi una llei que els protegeixi de treballar sota el preu dels costos”.

Aquest divendres un grup de transportistes es desplaça cap a Madrid per demanar la dimissió de la ministra de transports, Raquel Sánchez, si no “acaba amb el problema i deixa de posar en perill l’economia de tot el país”, segons ha apuntat el mateix Maqueda.

"Tot el que són ajudes per reduir gastos d'explotació estan molt bé, però seguim posant diners de la nostra butxaca."

Miguel Ángel Maqueda ha manifestat que “reben amb els braços oberts totes les ajudes per reduir els costos d’explotació”, però que no són suficients, ja que continuen treballant per sota el preu dels costos. Ha assegurat que continuaran amb l’aturada perquè “els hi surt més a compte no treballar, que treballar”. A més, ha afegit que “els que van a treballar ho fan per coacció, amenaça o por”.

"Els que van a treballar ho fan per coacció, per amenaça o per por."

Entrevista a l'organitzador a Barcelona de la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera, Miguel Ángel Maqueda

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció