En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants demana "no utilitzar les migracions en la campanya electoral"

La Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants acaba de fer públic un comunicat en què demana als partits polítics i candidatures en general que "no…

5 maig 2015

Redacció

Comparteix
La Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants acaba de fer públic un comunicat en què demana als partits polítics i candidatures en general que "no utilitzin la immigració en els seus missatges de campanya de cara a les eleccions municipals del 24 de maig". El delegat de Pastoral Social de l'Arquebisbat de Barcelona, Josep Maria Jubany, ha explicat aquest dimarts a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel, que "els qui han vingut aquí per buscar un futur personal i professional millor són persones que han fet aportacions molt positives a la nostra societat, diguin el que diguin alguns". Càritas, Cristianisme i Justícia, l'Escola Cristiana, la Unió de Religiosos de Catalunya, Justícia i Pau i les Delegacions de Pastoral Obrera i Pastoral Social són algunes de les entitats que formen part d'una plataforma que, aquesta vegada, segurament parla amb més claredat que mai.
Jubany ha recordat que "el document vol ser una presa de consciència davant el fenomen de la migració, una realitat que preocupa molt els cristians perquè sovint s'utilitza de manera demagògica i populista per guanyar un grapat de vots". A la llarga, segons el també rector de la Parròquia de Sant Ildefons de Barcelona, "pot tenir conseqüències negatives una política com aquesta". Josep Maria Jubany ha dit que "la migració demana, com els grans problemes de país, un gran pacte". Ha admès que "pot provocar alguns problemes, però són molt pocs al costat dels beneficis que pot comportar"
El prevere, un dels grans artífexs d'aquest document, ha assegurat que "Catalunya té un gran bé, que és el de la capacitat d'acollida als qui vénen de fora, i això és un tresor que hem de conservar". Jubany, en relació amb les eleccions municipals del 2011, ha destacat que "el món de les migracions ha canviat molt, perquè ara no vénen onades tan grans com les de fa quatre anys, però precisament per això és un moment per reconèixer el gran bé que ens ha donat la immigració aquests anys, i ho hem de gestionar bé per no fer-nos mal els uns als altres". Com a conclusió, el delegat de Pastoral Social ha demanat als ciutadans, des de la total independència política, "que no es deixin portar per algunes proclames que alerten sobre els perills dels immigrants i que no escoltin els qui només hi veuen els aspectes negatius".
Es pot escoltar aquí (des del minut 30'30") tota l'entrevista a Josep Maria Jubany.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció