En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"La pobresa energètica no és pròpia del segle XXI"

La pobresa energètica es un problema social destacat al conjunt de l'Estat Espanyol,  i Catalunya no es una excepció . Moltes llars familiars no poden…

9 gener 2019

Redacció

Comparteix

La pobresa energètica es un problema social destacat al conjunt de l'Estat Espanyol,  i Catalunya no es una excepció . Moltes llars familiars no poden assumir el cost dels subministres bàscis com són l'aigüa, la llum i el gas. En el programa A Primera Hora hem parlat aquest dimecres d'aquest fenomen amb l'Àngel Belzunegui, doctor en Sociologia, Director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili i coordinador de l'estudi  L'acció social de les entitats d' Esglesia i la seva Aportació a la Cohesió Social a Catalunya"La pobresa energètica es una de les xacres de la pobresa i no es pròpia del segle XXI". Així ho ha expressat Belzunegui, que també ha afirmat que "accidents com els de Badalona són deguts a la manca de recursos per poguer pagar els rebuts de la llum o del gas".

Catalunya va aprovar una llei pròpia sobre pobresa energètica però posteriorment el Tribunal Constitucional la va tombar i Belzunegui no s'ha mostrat gaire optimista sobre sí la Generalitat la podrà tirar endavant, malgrat la suspensió de l'alt tribunal. Segons el sociòleg, per poder combatre la pobresa energètica,  "calen polítiques socials des de les institucions i regulacions dels oligopolis i d'aquesta manera poguer regular el consum". En aquesta línia, ha recordat que "les entitats socials han de fer el seu paper però les institucions, també".

Podeu escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció