En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"La pobresa energètica no és pròpia del segle XXI"

La pobresa energètica es un problema social destacat al conjunt de l'Estat Espanyol,  i Catalunya no es una excepció . Moltes llars familiars no poden…

9 gener 2019

Redacció

Comparteix

La pobresa energètica es un problema social destacat al conjunt de l'Estat Espanyol,  i Catalunya no es una excepció . Moltes llars familiars no poden assumir el cost dels subministres bàscis com són l'aigüa, la llum i el gas. En el programa A Primera Hora hem parlat aquest dimecres d'aquest fenomen amb l'Àngel Belzunegui, doctor en Sociologia, Director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili i coordinador de l'estudi  L'acció social de les entitats d' Esglesia i la seva Aportació a la Cohesió Social a Catalunya"La pobresa energètica es una de les xacres de la pobresa i no es pròpia del segle XXI". Així ho ha expressat Belzunegui, que també ha afirmat que "accidents com els de Badalona són deguts a la manca de recursos per poguer pagar els rebuts de la llum o del gas".

Catalunya va aprovar una llei pròpia sobre pobresa energètica però posteriorment el Tribunal Constitucional la va tombar i Belzunegui no s'ha mostrat gaire optimista sobre sí la Generalitat la podrà tirar endavant, malgrat la suspensió de l'alt tribunal. Segons el sociòleg, per poder combatre la pobresa energètica,  "calen polítiques socials des de les institucions i regulacions dels oligopolis i d'aquesta manera poguer regular el consum". En aquesta línia, ha recordat que "les entitats socials han de fer el seu paper però les institucions, també".

Podeu escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció