En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

FÓRMULA ESTEL

"La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes"

Com ens afecten els tractats internacionals de lliure comerç (TTIP, TTP,CETA, TISA...) i com afecta a la pèrdua de sobirania política dels estats? Aquest divendres…

24 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Com ens afecten els tractats internacionals de lliure comerç (TTIP, TTP,CETA, TISA...) i com afecta a la pèrdua de sobirania política dels estats?
Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb Josep Burgaya, doctor en Història Contemporània por la UAB; professor titular de la Universitat de Vic; autor de ADIÓS A LA SOBERANÍA POLÍTICA. Los tratados de nueva generación (TTP, TTIP, CETA, TISA…) y qué significan para nosotros (Ediciones invisibles)
L’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió, més coneguda per les sigles en anglès TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) es va votar a principis de 2013 amb l'objectiu de rellançar l'intercanvi de béns, serveis i inversions entre els Estats Units i la Unió Europea. El CETA és aquest mateix intercanvi però entre Estats Units i el Canadà. Josep Burgaya ha apuntat a l’entrevista: "Amb el CETA les empreses nord-americanes ja poden fer arribar els seus productes a Europa gràcies a l'acord amb Canadà".
L’autor de Adiós a la soberanía política també ha estat molt crític amb els poders públics "Els Estats són una ombra del què eren, perquè sobre qüestions fonamentals no poden decidir absolutament res", també dient: "La major part dels polítics pensen que el mercat és infalible, tot i que ens va portar a la crisi" o afirmant: "La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes”. 
“La política és un teatre una mica absurd: fins i tot la política parlamentària, amb debats impostats, en què ningú no es creu res, amb cinisme que tothom donem per suposat. Enviem embaixadors a tot el món, a San Marino… però és clar, el poder real està a Microsoft, Apple, Amazon..."
 
Escolta l’entrevista (minut 36)

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció