En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

"La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes"

Com ens afecten els tractats internacionals de lliure comerç (TTIP, TTP,CETA, TISA...) i com afecta a la pèrdua de sobirania política dels estats? Aquest divendres…

24 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Com ens afecten els tractats internacionals de lliure comerç (TTIP, TTP,CETA, TISA...) i com afecta a la pèrdua de sobirania política dels estats?
Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb Josep Burgaya, doctor en Història Contemporània por la UAB; professor titular de la Universitat de Vic; autor de ADIÓS A LA SOBERANÍA POLÍTICA. Los tratados de nueva generación (TTP, TTIP, CETA, TISA…) y qué significan para nosotros (Ediciones invisibles)
L’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió, més coneguda per les sigles en anglès TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) es va votar a principis de 2013 amb l'objectiu de rellançar l'intercanvi de béns, serveis i inversions entre els Estats Units i la Unió Europea. El CETA és aquest mateix intercanvi però entre Estats Units i el Canadà. Josep Burgaya ha apuntat a l’entrevista: "Amb el CETA les empreses nord-americanes ja poden fer arribar els seus productes a Europa gràcies a l'acord amb Canadà".
L’autor de Adiós a la soberanía política també ha estat molt crític amb els poders públics "Els Estats són una ombra del què eren, perquè sobre qüestions fonamentals no poden decidir absolutament res", també dient: "La major part dels polítics pensen que el mercat és infalible, tot i que ens va portar a la crisi" o afirmant: "La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes”. 
“La política és un teatre una mica absurd: fins i tot la política parlamentària, amb debats impostats, en què ningú no es creu res, amb cinisme que tothom donem per suposat. Enviem embaixadors a tot el món, a San Marino… però és clar, el poder real està a Microsoft, Apple, Amazon..."
 
Escolta l’entrevista (minut 36)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció