En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"La política necessita fer reposar les idees i els debats"

Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Jordi Cerdà, historiador i membre del…

4 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Espanya, amb les possibilitats i les febleses del govern de Pedro Sánchez i la presència de la qüestió catalana en el centre de la dinàmica parlamentària. López Camps ha utilitzat parcialment un salm, "recupera la serenor, ànima meva!", per comentar que "la política necessita de vegades repòs, fer reposar les idees i els debats". En aquesta línia, ha afegit que "no podem anar responent sempre a tot, perquè sovint un petit error s'amplifica perquè sovint es repeteix"
Per la seva banda, Cerdà ha dit que "s'està fent una política de frases impactants que apel·len més al sentiment que no pas a la raó, perquè els nostres polítics no tenen visió de futur, davant moltes persones que es deixen seduir". S'ha preguntat també "com hem arribat a Catalunya fins aquí". En un altre moment, l'historiador ha lamentat que, a Catalunya amb el treball polític per la independència, "sembla que ha deixat de sonar la música i alguns dirigents continuen ballant, cosa que és d'allò més ridícula". I Guillem Pursals, sobre la tensió política entre les forces polítiques que donen suport al govern català, ha destacat que "Quim Torra ha mostrat que el polític sovint utilitza el condicional, quan ha dit que, si no hi ha acord sobre autodeterminació i presos, possiblement al novembre retirarem el suport a Pedro Sánchez".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 4 d'octubre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política a Espanya, que es troba entre la feblesa parlamentària del govern de Pedro Sánchez, les informacions sobre casos de suposada corrupció que assetgen alguns ministres, els últims dies Pedro Duque i Dolores Delgado, i la situació a Catalunya. Igualment s'ha comentat la possibilitat que Sánchez convoqui eleccions abans de les municipals del 26 de maig, "per l'efecte escombra que pot comportar", ha dit Jordi López Camps.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció