En directe

Laudes

PROGRAMES

"La política necessita fer reposar les idees i els debats"

Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Jordi Cerdà, historiador i membre del…

4 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Espanya, amb les possibilitats i les febleses del govern de Pedro Sánchez i la presència de la qüestió catalana en el centre de la dinàmica parlamentària. López Camps ha utilitzat parcialment un salm, "recupera la serenor, ànima meva!", per comentar que "la política necessita de vegades repòs, fer reposar les idees i els debats". En aquesta línia, ha afegit que "no podem anar responent sempre a tot, perquè sovint un petit error s'amplifica perquè sovint es repeteix"
Per la seva banda, Cerdà ha dit que "s'està fent una política de frases impactants que apel·len més al sentiment que no pas a la raó, perquè els nostres polítics no tenen visió de futur, davant moltes persones que es deixen seduir". S'ha preguntat també "com hem arribat a Catalunya fins aquí". En un altre moment, l'historiador ha lamentat que, a Catalunya amb el treball polític per la independència, "sembla que ha deixat de sonar la música i alguns dirigents continuen ballant, cosa que és d'allò més ridícula". I Guillem Pursals, sobre la tensió política entre les forces polítiques que donen suport al govern català, ha destacat que "Quim Torra ha mostrat que el polític sovint utilitza el condicional, quan ha dit que, si no hi ha acord sobre autodeterminació i presos, possiblement al novembre retirarem el suport a Pedro Sánchez".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 4 d'octubre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política a Espanya, que es troba entre la feblesa parlamentària del govern de Pedro Sánchez, les informacions sobre casos de suposada corrupció que assetgen alguns ministres, els últims dies Pedro Duque i Dolores Delgado, i la situació a Catalunya. Igualment s'ha comentat la possibilitat que Sánchez convoqui eleccions abans de les municipals del 26 de maig, "per l'efecte escombra que pot comportar", ha dit Jordi López Camps.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció