En directe

Vespres

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La precarietat severa està en procés de cronificació"

Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Abel Ubach, cap de Mitjans…

21 juny 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Abel Ubach, cap de Mitjans de Càritas Diocesana de Barcelona, i Josep Maria Nogué, membre de l'equip organitzador de la processó de Corpus de Girona i president de la Germandat de Jesús i els Nens, han analitzat aquest divendres, en el programa El Mirador de l'actualitat, el moment present de l’acció de Càritas a Catalunya, coincidint amb la presentació de les seves memòries amb motiu del Dia de la Caritat (festa del Corpus Christi). Carbonell ha obert el col·loqui apuntant que “la memòria de Càritas ensenya els fruits socials dels recursos que la gent confia”. En aquest sentit, Ubach ha destacat que “Càritas atén persones, sense mirar la seva procedència o situació”. A més a més, Carbonell ha recordat que “la ferida de la desigualtat social no cicatritza per a molta gent”, i que “la precarietat severa, que va tenir un important augment en la crisi econòmica, està en un procés de cronificació”. També ha afegit que, “si bé es cert que els darrers anys hi ha hagut menys demanda d’ajuda, les persones ateses han necessitat un volum de recursos més gran que els anys passats”.
Ubach, per la seva banda, ha comentat que “el darrer any s’han atès més de 3.200 llars a Barcelona, on hi viuen més de 28.000 persones”. En aquesta línia, ha apuntat que “l’ascensor social, que permetia a les classes més baixes prosperar econòmicament i social, s’ha aturat, i els necessitats no poden millorar la seva qualitat de vida”. Obiols, en la seva intervenció, ha agraït “la gran quantitat d’hores que els voluntaris han gastat ajudant els més necessitats”, i ha afirmat que “hi ha treballadors pobres, perquè treballen per sous tan baixos que no arriben a fer front a les despeses bàsiques”. D'altra banda, també ha intervingut en la conversa Josep Maria Nogué, que ha subratllat “a la ciutat de Girona, la festa de Corpus és una celebració viva, on hi participa molta gent”. En aquest sentit, Carbonell  ha afegit que “la celebració de Corpus de Sitges també és una gran festa i val la pena participar-hi”. Finalment, Obiols ha esperonat els oients a participar aquest diumenge de la festa de Corpus Cristi a nivell espiritual i també en forma de col·laboració econòmica, "perquè tot va junt, l'altar amb l'Eucaristia i la caritat".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d'aquest divendres 21 de juny

Les actuals necessitats personals, familiars i socials es viuen en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de Càritas i coincidint amb la presentació de les seves memòries amb motiu del Dia de la Caritat (festa del Corpus Christi). Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi i del Dia de la Caritat, que se celebra diumenge 23 de juny, amb una col·lecta especial a les parròquies, les Càritas diocesanes de Catalunya (10 en total) presenten la memòria anual d’activitats. La festa del Corpus Christi presenta, a nivell visual, un gran impacte social: catifes de flors als carrers, l’Ou com Balla, les processions i les celebracions eucarístiques al carrer.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció