En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La precarietat severa està en procés de cronificació"

Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Abel Ubach, cap de Mitjans…

21 juny 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Abel Ubach, cap de Mitjans de Càritas Diocesana de Barcelona, i Josep Maria Nogué, membre de l'equip organitzador de la processó de Corpus de Girona i president de la Germandat de Jesús i els Nens, han analitzat aquest divendres, en el programa El Mirador de l'actualitat, el moment present de l’acció de Càritas a Catalunya, coincidint amb la presentació de les seves memòries amb motiu del Dia de la Caritat (festa del Corpus Christi). Carbonell ha obert el col·loqui apuntant que “la memòria de Càritas ensenya els fruits socials dels recursos que la gent confia”. En aquest sentit, Ubach ha destacat que “Càritas atén persones, sense mirar la seva procedència o situació”. A més a més, Carbonell ha recordat que “la ferida de la desigualtat social no cicatritza per a molta gent”, i que “la precarietat severa, que va tenir un important augment en la crisi econòmica, està en un procés de cronificació”. També ha afegit que, “si bé es cert que els darrers anys hi ha hagut menys demanda d’ajuda, les persones ateses han necessitat un volum de recursos més gran que els anys passats”.
Ubach, per la seva banda, ha comentat que “el darrer any s’han atès més de 3.200 llars a Barcelona, on hi viuen més de 28.000 persones”. En aquesta línia, ha apuntat que “l’ascensor social, que permetia a les classes més baixes prosperar econòmicament i social, s’ha aturat, i els necessitats no poden millorar la seva qualitat de vida”. Obiols, en la seva intervenció, ha agraït “la gran quantitat d’hores que els voluntaris han gastat ajudant els més necessitats”, i ha afirmat que “hi ha treballadors pobres, perquè treballen per sous tan baixos que no arriben a fer front a les despeses bàsiques”. D'altra banda, també ha intervingut en la conversa Josep Maria Nogué, que ha subratllat “a la ciutat de Girona, la festa de Corpus és una celebració viva, on hi participa molta gent”. En aquest sentit, Carbonell  ha afegit que “la celebració de Corpus de Sitges també és una gran festa i val la pena participar-hi”. Finalment, Obiols ha esperonat els oients a participar aquest diumenge de la festa de Corpus Cristi a nivell espiritual i també en forma de col·laboració econòmica, "perquè tot va junt, l'altar amb l'Eucaristia i la caritat".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d'aquest divendres 21 de juny

Les actuals necessitats personals, familiars i socials es viuen en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de Càritas i coincidint amb la presentació de les seves memòries amb motiu del Dia de la Caritat (festa del Corpus Christi). Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi i del Dia de la Caritat, que se celebra diumenge 23 de juny, amb una col·lecta especial a les parròquies, les Càritas diocesanes de Catalunya (10 en total) presenten la memòria anual d’activitats. La festa del Corpus Christi presenta, a nivell visual, un gran impacte social: catifes de flors als carrers, l’Ou com Balla, les processions i les celebracions eucarístiques al carrer.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024