En directe

El Matí a Ràdio Estel

AVUI ÉS FESTA

La Processó del Silenci

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Divendres Sant Anit vam celebrar la Processó del Silenci de Badalona, la manifestacióde pietat popular…

14 abril 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Divendres Sant

Anit vam celebrar la Processó del Silenci de Badalona, la manifestacióde pietat popular més arrelada en la memòria dels badalonins. Fa trenta anysque la vam restaurar. Trenta anys acompanyant Jesús en el Sant Sopar i laPassió. Trenta anys tornant a recórrer els carrers de Dalt la Vila i del Centrede la ciutat. Trenta anys escoltant el plany infantil del “Record i Memòria dela Passió/que va sofrir Déu nostro Senyor/Jesucrist!”, com canten elsescolanets. Trenta anys d’una gran meditació plàstica. A la Processó delSilenci ens hi trobem persones creients i persones que diuen que no creuen.Tots ens sentim protegits pel cel immens de la nit del Dijous Sant, a lesportes de la primavera. Tots ens trobem misteriosament units en la penombra, ala llum de les teieres, dels ciris, mentre els armats van marcant el pas al compàs de les seves llances, evocant  la romana Baetulo i l’Imperi que va forjar lanostra civilització. I recordant les nostres arrels cristianes, les que hanvivificat la nostra cultura. Les que ens han fet créixer personalment icomunitària. La Processó s’havia deixat de fer perquè als anys setanta, en uncontext molt diferent a l’actual, no es valoraven tant aquests tipus d’actes depietat i fins i tot els qui portaven els passos se’ls donava una retribució.Avui la Processó del Silenci és un gran voluntariat: tothom hi participagenerosament.

Aquesta i tantes d’altres processons i manifestacions religioses ensfan pensar que avui a Catalunya en molts cors hi batega un sentiment religiós.

Que tingueu una bona festa i un bon Divendres Sant.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció