En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

La Processó del Silenci

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Divendres Sant Anit vam celebrar la Processó del Silenci de Badalona, la manifestacióde pietat popular…

14 abril 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Divendres Sant

Anit vam celebrar la Processó del Silenci de Badalona, la manifestacióde pietat popular més arrelada en la memòria dels badalonins. Fa trenta anysque la vam restaurar. Trenta anys acompanyant Jesús en el Sant Sopar i laPassió. Trenta anys tornant a recórrer els carrers de Dalt la Vila i del Centrede la ciutat. Trenta anys escoltant el plany infantil del “Record i Memòria dela Passió/que va sofrir Déu nostro Senyor/Jesucrist!”, com canten elsescolanets. Trenta anys d’una gran meditació plàstica. A la Processó delSilenci ens hi trobem persones creients i persones que diuen que no creuen.Tots ens sentim protegits pel cel immens de la nit del Dijous Sant, a lesportes de la primavera. Tots ens trobem misteriosament units en la penombra, ala llum de les teieres, dels ciris, mentre els armats van marcant el pas al compàs de les seves llances, evocant  la romana Baetulo i l’Imperi que va forjar lanostra civilització. I recordant les nostres arrels cristianes, les que hanvivificat la nostra cultura. Les que ens han fet créixer personalment icomunitària. La Processó s’havia deixat de fer perquè als anys setanta, en uncontext molt diferent a l’actual, no es valoraven tant aquests tipus d’actes depietat i fins i tot els qui portaven els passos se’ls donava una retribució.Avui la Processó del Silenci és un gran voluntariat: tothom hi participagenerosament.

Aquesta i tantes d’altres processons i manifestacions religioses ensfan pensar que avui a Catalunya en molts cors hi batega un sentiment religiós.

Que tingueu una bona festa i un bon Divendres Sant.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció