En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"La ràdio és molt respectuosa amb qui l'escolta; permet fer-ho tot"

Avui dimarts 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio. Per aquest motiu, durant el dia, trobareu dins la programació de Ràdio Estel…

13 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui dimarts 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio. Per aquest motiu, durant el dia, trobareu dins la programació de Ràdio Estel diverses reflexions de professionals del mitjà, com ara Jordi Basté, Òscar Dalmau, Xavier Pérez Esquerdo, Albert Benet o Ramon Castelló, que responen a aquesta pregunta: Quina és l’aportació de Ràdio Estel en el panorama radiofònic actual? 
D’entrada, a les 8 del matí, la directora d’El matí de Catalunya Ràdio,la periodista Mónica Terribas, ha dit: “RàdioEstel aporta una mirada sobre la realitat que té a veure amb una reflexió que ens feia en Pere Casaldàliga i que recordarem aquests dies: 'el gran repte de la humanitat és humanitzar-la', i humanitzar la realitat de cada dia és una feina que feu a RàdioEstel, de la qual nosaltres n’hauriem de ser també mirall i testimoni, que no sempre ens en sortim, però que per vosaltres és una prioritat”.
Antoni Bassas, a RàdioEstel

A la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat al periodista Antoni Bassas, que ens ha parlat del seu darrer llibre Bon dia, són les vuit!. Al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008), Bassas parla en aquest llibre de records i reflexions amb el qual acaba de guanyar el 50è Premi Pla: “El que pretenc amb aquest llibre és, als oients que el van sentir, reviure junts algunes estones que ens van vincular durant 14 anys, i els qui no ens van sentir, que sàpiguen, que poden anar a un prestatge i agafar un llibre que explica que una vegada hi va haver un programa”.
Bassas, actualment director audiovisual i membre l'equip directiu del diari Ara, ha recordat al bisbe auxiliar de Barcelona del 1991 al 2008, Joan Carrera: "Era bastant estrany que un bisbe seiés en una tertúlia, en un programa de ràdio, a discutir, i a ser discutit. Però Joan Carrera era d’aquests. Era allò que el Papa Francesc diria ‘un pastor que feia olor d'ovella'”. L’expresentador de El Matí de Catalunya Ràdio ha recordat un comentari de Carrera: “Si la gent veu que l’Església apareix sempre al costat del PP perdrem la capacitat de seduir a aquells que potser s’acostaran a nosaltres amb la intenció de saber ‘aquests què diuen’”, i ha definit Joan Carrera com “una persona íntegra, honesta, i sobretot, bona”.
 
Dia Mundial de la Ràdio
També, òbviamet, hem parlat de la ràdio: "La ràdio és molt respectuosa amb qui l'escolta. No et demana que deixis res per ella. Tu pots continuar conduint, cuinant, passejant, cosint, pintant… La ràdio et permet fer-ho tot”. Antoni Bassas també ha apuntat: “Un dels seus dèficits és una de les seves fortaleses. La ràdio no es veu, però justament per això ens agrada molt més completar nosaltres amb la nostra imaginació allò que no veiem”. 
Bassas igualment ha parlat d’altres mitjans de comunicació: “En la relació Catalunya-Espanya, als mitjans de comunicació es parla amb alguns termes que fan mal”, i sobre la situació de TV3 i Catalunya Ràdio, ha dit: “Hi ha perill de perdre TV3 i Catalunya Ràdio. Perdre-les no vol dir que la pantalla estarà en negre, sinó que l’hauran baixat el volum a base de descapitalitzar-los, de perjudicar la seva competitivitat i no tenir una programació atractiva. TV3, en aquests moments, ‘va con lo puesto’. No té els diners necessaris per renovar els contractes per la temporada que ve i fer programes nous… TV3 està en una situació d’emergència”.
Antoni Bassas respon: Què pot aportar Ràdio Estel en el panorama radiofònic actual?

"Serenitat. Un sentit de la vida i la feina, una ètica periodística. Tot això. Perquè estem sotmesos a unes pressions i unes velocitats que no poden ser bones. Jo crec que RàdioEstel té, per missió segurament, la capacitat de dir-li a la gent allò que deia en [Raimon] Panikkar, que l'home no és només un mico desenvolupat. I parlar de com se sent, contextualitzar bé les notícies... En aquests moments hi ha molta gent angoixada pel que passa, i fan aquesta reflexió: 'No puc posar la televisió, no puc posar la ràdio...' Doncs que puguin posar RàdioEstel".

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

ENERGIES ALTERNATIVES

MEDI AMBIENT

"Tenir teulades sense plaques solars és com deixar-te l’aixeta oberta" 

Plaques solars a una teulada

La portaveu de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OBERCAT), Helen Badger, avisa a Ràdio Estel de les conseqüències de no instal·lar plaques solars

17 juliol 2024

Redacció

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: "Temíem el pitjor!" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda