En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La raó de ser de Càritas és l'acollida i l'ajuda sense distincions"

Les actuals necessitats personals, familiars i socials en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de…

15 juny 2017

Redacció

Comparteix
Les actuals necessitats personals, familiars i socials en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de Càritas, ha estat el tema d'anàlisi aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Joan Torrent, la secretària general de Terrassa, Pilar Taché, i l'adjunta d'Acció Social de la diocesana de Barcelona, Mercè Darnell, han coincidit en la idea que "la raó de ser de Càritas és l'acollida i l'ajuda sense distincions". Els 4 dirigents de Càritas han destacat, d'altra banda, que hi ha un augment en les necessitats.
Pilar Taché ha recordat que "tenir una feina, pels sous baixos i per la precarietat, ja no comporta necessàriament sortir de la pobresa", i ha revelat que "el 43 per cent de les persones ateses a Càritas Diocesana de Terrassa l'any 2016 treballen". La representant de Barcelona ha destacat, en un altre moment, que "l'acció de Càritas està en plena sintonia amb el drama dels refugiats" i que, per aquest motiu, "la veu de l'entitat és la dels qui necessiten venir, en molts casos de manera segura amb els corredors humanitaris".
Francesc Roig, també director de Càritas Diocesana de Tarragona, ha recordat que, més enllà de les xifres de persones ateses, "la realitat que tenim és la d'un increment de la necessitat que obliga, en general, a abocar-hi més recursos", cosa que "també s'aprecia a Tarragona, on han baixat els casos de parelles soles i, en canvi, han pujat les persones més grans, el que es pot qualificar de sèniors consolidats". En aquesta línia, el president de Càritas Catalunya ha lamentat que "aquests últims anys han baixat els donatius perquè molta gent té la sensació que la crisi s'ha acabat i que, per tant, no cal ajudar tant". I ha aclarit que "encara hi ha necessitats, en augment per molts motius". Finalment els 4 representants de Càritas han fet una crida a la col·laboració en la col·lecta d'aquest diumenge, festa del Corpus Christi i Dia de la Caritat amb el lema general "Cridats a ser comunitat" i, en el cas de Barcelona i Terrassa, "Atrapats en la precarietat".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 15 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció