En directe

El diumenge a Montserrat

POLÍTICA

La reacció dels partits polítics a l'avançament d'eleccions

El PSC, els comuns, Junts i el PP es pronuncien a Ràdio Estel sobre l'anunci que va fer Pere Aragonès ahir de convocar eleccions el 12 de maig

14 març 2024

Redacció

Comparteix

El president Aragonès ha convocat eleccions el 12 de maig. Va anunciar aquest avançament dels comicis ahir, després de no poder aprovar els pressupostos pactats amb el PSC.

En una sèrie d'entrevistes, Ràdio Estel ha copsat els ànims polítics entre alguns dels partits polítics. Per començar, els comuns no se senten responsables de l'avançament electoral tot i haver forçat que els pressupostos no es poguessin aprovar. El portaveu de la formació al parlament, David Cid, ha recordat a l'emissora que en els darrers anys, han ajudat el govern a tirar endavant els comptes, però aquesta vegada no estaven disposats a acceptar el Hard Rock. Ho qualifiquen com una línia vermella.

D'altra banda, ha donat per fer que Jessica Albiach serà la candidata dels comuns a les eleccions del 12 de maig. "Ha estat Jessica Albiach qui ha permès que Catalunya tingui els darrers tres pressupostos que ha tingut aquest país". Cid també ha deixat clar que, si es donés el cas, la seva formació no ajudaria a investir un president de Junts per Catalunya.

Raúl Moreno (PSC), David Cid (els comuns), Mònica Sales (Junts) i Lorena Roldán (PPC)

El PSC, d'altra banda, considera un error que els comuns hagin posat el Hard Rock per sobre d'altres qüestions cabdals com l'habitatge o l'educació. Raúl Moreno, portaveu adjunt, creu que el Hard Rock "és l'excusa donada, perquè els pressuposts no porten el Hard Rock", ha explicat.

I mentrestant, Junts per Catalunya ja ha reunit aquest matí la seva executiva per estudiar tots els escenaris, entre els quals es troba la possibilitat que Carles Puigdemont sigui el candidat del partit. En declaracions a aquesta emissora, la portaveu Mònica Sales assegura que aquesta és la voluntat que sempre ha tingut la formació. "Si al president li fa goig acudir a la investidura, a tot l'entorn de Junts per Catalunya i a una part del país ens farà la mateixa il·lusió".

Sales també ha assegurat que l'avançament electoral constata el fracàs d'un govern que se sustentava en 33 diputats. El partit veu aquests comicis com una oportunitat.

En tot cas, el Partit Popular ja ha deixat clar que vol un canvi d'etapa i que els seus vots no serviran per fer un govern independentista. La portaveu, Lorena Roldán, no ha descartat una jugada com la que va fer alcalde de Barcelona a Jaume Collboni i, per tant, facilitar un govern de Salvador Illa. Així ho ha dit a Ràdio Estel. "Aquesta etapa implica acabar amb el Procés, la dècada de decadència, i formar un govern que no tingui entre els seus objectius el trencament de Catalunya amb Espanya".

Entrevista a Raúl Moreno, portaveu adjunt del PSC al Parlament

0:00 / 0:00

Entrevista a David Cid, portaveu d'els comuns

0:00 / 0:00

Entrevista a Mònica Sales, portaveu de Junts al Parlament

0:00 / 0:00

Entrevista a Lorena Roldán, portaveu del PP de Catalunya al Parlament

0:00 / 0:00

I

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció