En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La realitat de la mort

Aquest dimecres, a Ràdio Estel, preguntem: El tema de la mort és tabú en la teva vida? - Sí. No m’agrada parlar-ne. Prefereixo altres temes.…

31 octubre 2016

Comparteix
Aquest dimecres, a Ràdio Estel, preguntem:
El tema de la mort és tabú en la teva vida?
- Sí. No m’agrada parlar-ne. Prefereixo altres temes.
- No. Forma part de la nostra condició. En parlo sense problemes.
- Em costa tractar-lo, però crec que se n’hauria de parlar més obertament.
En el programa El mirador de l'actualitat, analitzarem aquest dimecres (19.25 hores), la convivència personal i social amb la realitat de la mort, un repte amb molts interrogants:
- Els rituals i el record pels difunts, entre la tristor i l’esperança en els creients; la resignació en els no creients. L’impacte i el costum d’anar als cementiris. Totes les manifestacions de la nostra cultura en relació amb la mort i l’acte d’honorar els difunts.
- L’Església catòlica, en un important document publicat, avisa que, per acollir-se al ritual catòlic de difunts, no es poden escampar cendres ni guardar-les a casa, alhora que recomana la sepultura abans que la cremació. 
- Això, a diferència del que s’ha dit, no és prohibir al conjunt de la humanitat, i encara menys amenaçar, sinó establir unes normes per als qui vulguin acollir-s’hi. La instrucció porta per títol Ad resurgendum cum Christo.
En el col·loqui, hi participaran Joan Obach, delegat de Litúrgia de l’Arquebisbat de Barcelona i Isabel Viladomiu, psicòloga clínica.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024