En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"La reforma de les pensions s'ha de fer, anem tard"

L'OCDE demana una reforma integral de les pensions a Espanya i defensa compatibilitzar el sistema públic amb el privat. Sònia Díaz, sociòloga, fundadora i responsable…

7 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
L'OCDE demana una reforma integral de les pensions a Espanya i defensa compatibilitzar el sistema públic amb el privat. Sònia Díaz, sociòloga, fundadora i responsable de projectes de l’Associació Siena, n’ha parlat a la Fórmula Estel: “Si mirem indicadors de població i els diners de les pensions, això no aguanta. La reforma de les pensions s’ha de fer, i té raó l’OCDE dient ‘anem tard’”. L'Organisme de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) considera que a Espanya la reforma de l'actual sistema de pensions ja va tard si es compara amb altres països de la Unió Europea. 
La fundadora i responsable de projectes de l’Associació Siena ha destacat que, malgrat que aquesta suggerència de l’OCDE “traspua una connotació política”, es basa en uns indicadors estadístics que sí cal tenir en compte, com l’allargament de l’esperança de vida, l’índex de dependència global (quanta població pot treballar respecte la què no) o que hi ha moltes més dones grans que homes.
També hem demanat l’ajuda de Jordi Mercader, economista i CEO, i coofundador d'Inbestme, gestoria optimatitzada de carteres d’inversió, per entendre els canvis a la borsa: Wall Street va tancar dilluns amb fortes pèrdues i el Dow Jones d'industrials va caure un 4,62%: “Una caiguda en punts, quan una borsa com l’americana ha crescut tant, s’ha de relativitizar, perquè també ha pujat molt (...) Si mirem l’històric, en l’últim any les carteres de renda variable han crescut un 12% en euros o quasi bé un 20% en dòlars”. Jordi Mercader ha il·lustrat: “Els mercats normalment baixen com un ascensor i pugen com una escala”.
Un dijous que hem començat amb la reflexió de Mossèn Jaume Aymar, i amb aquesta cançó.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció