En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

La religió a l'escola, l'enfortiment de la litúrgia i la beatificació de Girona, temes de l'última reunió de la Tarraconense

Els bisbes de Catalunya s'han reunit ara fa uns dies en la trobada 215 de la Tarraconense, en aquesta ocasió a la Vall d'Aran, acollits…

21 juliol 2015

Redacció

Comparteix
Els bisbes de Catalunya s'han reunit ara fa uns dies en la trobada 215 de la Tarraconense, en aquesta ocasió a la Vall d'Aran, acollits per l'arquebisbe Joan-Enric Vives com a amfitrió. Temes de música i litúrgia, l'ensenyament de la Religió a l'escola, l'Any de la Misericòrdia, l'Encontre Europeu de Joves Àvila 2015 i qüestions sobre catequesi han estat els principals punts de la reunió episcopal. Norbert Miracle, vicesecretari de la Tarraconense, ha explicat aquest dimarts, a Ràdio Estel, que "el Cantoral Litúrgic Bàsic és una gran novetat litúrgica en aquests moments, tot i que no pas l'única". Ha recordat que "l'edició acaba de publicar-se seguint una de les peticions del Concili Provincial Tarraconense, però s'han tractat també altres qüestions sempre per situar la litúrgia entre els elements fonamentals de la vida cristiana, com un instrument per catequitzar i evangelitzar".
D'altra banda, Norbert Miracle ha destacat que "la temàtica de la classe de religió sempre ens planteja reptes, ja que la seva presència a l'escola és una qüestió que va sortint en els debats polítics, de vegades amb reiterats qüestionaments sobre la seva ubicació actual, cosa que sorprèn els bisbes, ja que la religió és optativa en l'actual democràcia encara que alguns vulguin presentar-la com a obligatòria". En aquesta línia, el vicesecretari ha dit que "els bisbes han rebut propostes per situar la religió en els nous currículums". Sobre l'Any de la Misericòrdia, Miracle l'ha qualificat de "repte pastoral fonamental, entès com un Any Jubilar convocat pel Papa Francesc i que ens arriba amb suggeriments i plantejaments de la Santa Seu, amb la idea que passi per les nostres esglésies diocesanes, també les catalanes, i doni molts fruits"
La beatificació de tres germanes de Sant Josep de Girona ha estat un altre dels temes tractats pels bisbes catalans. "El bisbe Francesc Pardo va informar de l'esdeveniment, amb les primeres màrtirs que es beatifiquen a Girona, que són tres religioses assassinades a l'estiu de 1936 després de dedicar-se a vetllar malalts, martiritzades tot just mentre feien la seva feina, cosa que dóna un plus de coherència cristiana i exemplaritat de vida al seu testimoni", ha explicat Norbert Miracle.
Es pot escoltar aquí (minut 28'00") tota l'entrevista a Norbert Miracle.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció