En directe

La Caravana

SOCIETAT

"La Renda de Ciutadania és un compromís difícil, no impossible"

La Renda Mínima de Ciutadania, que es començarà a pagar a famílies necessitades el 15 de setembre amb 550 euros mensuals, ha estat aquest dimarts…

16 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Renda Mínima de Ciutadania, que es començarà a pagar a famílies necessitades el 15 de setembre amb 550 euros mensuals, ha estat aquest dimarts el tema del programa El Mirador de l'actualitat. El president de l'Observatori del Tercer Sector, Joaquim Sabater, l'economista i màster en Economia Social Ivan González i el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, han coincidit en la idea que aquesa important ajut social "és un compromís difícil de complir, però no impossible". Aquestes dotacions mensuals seran una realitat gràcies a un acord del govern català amb els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular perquè hi hagi aquesta renda garantida . Era l'últim obstacle per poder tancar un acord definitiu, després que ja hi hagués un altre preacord amb la Taula del Tercer Sector i amb els sindicats.
Quim Sabater ha recordat que "aquesta renda de ciutadania és un dret fonamental, cosa que fa indiscutible la seva necessitat i la seva legitimitat". Ivan González, tot i coincidir en la valoració positiva, ha avisat que "els Pressupostos no contemplen ara per ara els 600 milions d'euros necessaris per aplicar la mesura, el triple del que podria treure el govern de partides ja contemplades". També Francesc Roig s'ha mostrat satisfet, alhora que ha reconegut que "hi pot haver famílies amb ingressos clarament insuficients per viure dignament i que no puguin accedir a aquesta Renda de Ciutadania". El president de Càritas Catalunya, que ha aclarit que "és un preacord", ha assegurat que l'organització catòlica, si es materialitza la renda a partir del 15 de setembre, "notarà una descàrrega en la seva acció directa de manera important".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dimarts 16 de maig

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció