En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

“La resolució de Serveis Penitenciaris pot ser objecte de recurs”

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners,  Mas d’Enric i Puig de les Basses, tot i no arribar a un consens d’unanimitat i…

13 desembre 2019

Comparteix
Les juntes de tractament de les presons de Lledoners,  Mas d’Enric i Puig de les Basses, tot i no arribar a un consens d’unanimitat i després d’un intens debat, han decidit atorgar el segon grau i no pas el tercer als líders independentistes empresonats. Maria Josep Feliu, magistrada de la sala 22 del penal de l’Audiència de Barcelona i membre de l’associació Àgora Judicial, ha explicat aquest dijous que els graus “poden ser de primer, segon o tercer i es defineixen un cop els presos estan condemnats en ferm”. En declaracions al programa A primera hora de Ràdio Estel, la magistrada ha explicat que es decideix en base a “la proposta dels diferents tècnics de la presó en base a un estudi previ i individualitzat de l’intern, que determina la situació en la que es troba”, i ha afegit que aquestes resolucions “poden ser objecte de recurs, tant pels presos com pel ministeri fiscal”.
 
Pel que fa a la resolució de Serveis Penitenciaris sobre el grau dels presos independentistes, Maria Josep Feliu ha comentat que, “des que la Generalitat té les competències en presons, hi ha hagut casos en què s’ha atorgat el tercer grau a reclusos amb més de 9 anys de condemna”, però ha admès que desconeix “per què no s’ha fet en aquest cas”. Ha aclarit que, des de la seva perspectiva, “en base a l’historial de les persones presses pel procés, difícilment podrem dir que tenen un historial delictiu o que s’han de reinserir a la societat”. Sobre aquest segon grau, Feliu ha conclòs que “podran sortir de permisos amb el segon grau quan hagin complert una quarta part de la condemna, com és el cas d’Iñaki Urdangarin”.
 
D’altra banda, Maria Josep Feliu ha remarcat que l’article 72 de la Llei General Penitenciària “diu claríssimament que no és necessari que els interns passin pels diferents graus, la qual cosa vol dir que es pot donar el tercer grau a un pres, sense necessitat d’haver passat per cap dels altres dos”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024