En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La resolució de Serveis Penitenciaris pot ser objecte de recurs”

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners,  Mas d’Enric i Puig de les Basses, tot i no arribar a un consens d’unanimitat i…

13 desembre 2019

Comparteix
Les juntes de tractament de les presons de Lledoners,  Mas d’Enric i Puig de les Basses, tot i no arribar a un consens d’unanimitat i després d’un intens debat, han decidit atorgar el segon grau i no pas el tercer als líders independentistes empresonats. Maria Josep Feliu, magistrada de la sala 22 del penal de l’Audiència de Barcelona i membre de l’associació Àgora Judicial, ha explicat aquest dijous que els graus “poden ser de primer, segon o tercer i es defineixen un cop els presos estan condemnats en ferm”. En declaracions al programa A primera hora de Ràdio Estel, la magistrada ha explicat que es decideix en base a “la proposta dels diferents tècnics de la presó en base a un estudi previ i individualitzat de l’intern, que determina la situació en la que es troba”, i ha afegit que aquestes resolucions “poden ser objecte de recurs, tant pels presos com pel ministeri fiscal”.
 
Pel que fa a la resolució de Serveis Penitenciaris sobre el grau dels presos independentistes, Maria Josep Feliu ha comentat que, “des que la Generalitat té les competències en presons, hi ha hagut casos en què s’ha atorgat el tercer grau a reclusos amb més de 9 anys de condemna”, però ha admès que desconeix “per què no s’ha fet en aquest cas”. Ha aclarit que, des de la seva perspectiva, “en base a l’historial de les persones presses pel procés, difícilment podrem dir que tenen un historial delictiu o que s’han de reinserir a la societat”. Sobre aquest segon grau, Feliu ha conclòs que “podran sortir de permisos amb el segon grau quan hagin complert una quarta part de la condemna, com és el cas d’Iñaki Urdangarin”.
 
D’altra banda, Maria Josep Feliu ha remarcat que l’article 72 de la Llei General Penitenciària “diu claríssimament que no és necessari que els interns passin pels diferents graus, la qual cosa vol dir que es pot donar el tercer grau a un pres, sense necessitat d’haver passat per cap dels altres dos”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció