En directe

Camins

SOCIETAT

"La reunió Torra-Sánchez aborda políticament el problema"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mònica Lafuente, membre…

9 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar molt positivament l'inici d'un nou diàleg entre els governs català i espanyol. Lafuente ha destacat que "la impressió és molt positiva, perquè no hi ha una altra manera d'abordar políticament el problema d'encaix Catalunya-Espanya, i s'ha de fer seient, dialogant i parlant entre els dos presidents, perquè ja es veurà si s'arribarà a acords". En aquesta línia ha afegit que "és positiu que hi hagi hagut reconeixement mutu, ganes de treballar, la posada en funcionament de la comissió bilateral Estat-Generalitat i treure el veto a les lleis socials catalanes". Sobre el desacord mostrat explícitament per Ciutadans davant aquesta reunió, ja que els seus principals líders havien demanat que s'anul·lés fins que Quim Torra no rectifiqués, la dirigent socialista ha lamentat que "aquests partits viuen del conflicte, amb el qual es creixen i només saben perpetuar-lo, quan allò que cal és diàleg".
Per la seva banda, Morell ha dit que "la reunió era institucional i, com tot en política, l'important són els fets, sobre els quals cal anar a poc a poc, però sempre amb diàleg". El dirigent del PDeCAT ha comentat igualment que "cal posar en valor que es puguin desencallar lleis socials, algunes de les quals s'havien aprovat fins i tot amb el vot favorable del PP". Capdevila ha celebrat "l'ambient de bona sintonia", alhora que ha remarcat que "cal constatar que Quim Torra és un home de paraula i dialogant que, des de posicions sobiranistes i sense fer escarafalls, és capaç de seure en una taula i passar-s'hi dues hores llargues". En síntesi, el diputat republicà ha conclòs que "el fet important és que hi hagi un reconeixement mutu, amb el qual s'admet la primera part del problema, que és la bilateralitat amb un subjecte polític".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 9 de juliol.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció