En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"La reunió Torra-Sánchez aborda políticament el problema"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mònica Lafuente, membre…

9 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar molt positivament l'inici d'un nou diàleg entre els governs català i espanyol. Lafuente ha destacat que "la impressió és molt positiva, perquè no hi ha una altra manera d'abordar políticament el problema d'encaix Catalunya-Espanya, i s'ha de fer seient, dialogant i parlant entre els dos presidents, perquè ja es veurà si s'arribarà a acords". En aquesta línia ha afegit que "és positiu que hi hagi hagut reconeixement mutu, ganes de treballar, la posada en funcionament de la comissió bilateral Estat-Generalitat i treure el veto a les lleis socials catalanes". Sobre el desacord mostrat explícitament per Ciutadans davant aquesta reunió, ja que els seus principals líders havien demanat que s'anul·lés fins que Quim Torra no rectifiqués, la dirigent socialista ha lamentat que "aquests partits viuen del conflicte, amb el qual es creixen i només saben perpetuar-lo, quan allò que cal és diàleg".
Per la seva banda, Morell ha dit que "la reunió era institucional i, com tot en política, l'important són els fets, sobre els quals cal anar a poc a poc, però sempre amb diàleg". El dirigent del PDeCAT ha comentat igualment que "cal posar en valor que es puguin desencallar lleis socials, algunes de les quals s'havien aprovat fins i tot amb el vot favorable del PP". Capdevila ha celebrat "l'ambient de bona sintonia", alhora que ha remarcat que "cal constatar que Quim Torra és un home de paraula i dialogant que, des de posicions sobiranistes i sense fer escarafalls, és capaç de seure en una taula i passar-s'hi dues hores llargues". En síntesi, el diputat republicà ha conclòs que "el fet important és que hi hagi un reconeixement mutu, amb el qual s'admet la primera part del problema, que és la bilateralitat amb un subjecte polític".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 9 de juliol.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024