En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

“La revetlla ens ajuda a guarir la ferida global del confinament”

La revetlla de Sant Joan 2020 serà la més atípica que es recorda. Tot i que s'ha aixecat l'estat d'alarma, Protecció Civil insisteix que enguany…

23 juny 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
La revetlla de Sant Joan 2020 serà la més atípica que es recorda. Tot i que s'ha aixecat l'estat d'alarma, Protecció Civil insisteix que enguany serà més important que mai extremar les precaucions per evitar el contagi de coronavirus i evitar accidents i incendis. Es tracta de la primera festa popular a gran escala després del confinament, i és important veure com es comporta la societat i com s'incorpora la prevenció sanitària als costums i tradicions propis d’una nit especial. Verónica García Morales, professora de la Universitat de Barcelona, ha dit aquest dimarts que aquesta “és una primera prova de foc social, especialment a les ciutats”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, la també experta en seguretat urbana ha explicat que “és important rescatar aquest simbolisme, el de la festa i la socialització, encara que sigui de manera diferent, perquè aquest tipus d'activitats ens ajuda a guarir la ferida global que ha causat el confinament”. A més, ha afegit que, “si superem aquesta prova, podrem seguir festejant però, si no complim, potser tindrem un estiu sense poder gaudir en aquest sentit”.
Verónica García ha analitzat la naturalesa de la revetlla, per recordar que “és una festa de proximitat social que, en aquest cas, no podrà ser física”. En aquest sentit, ha comentat que “cal buscar aquesta proximitat de relació, però amb la seguretat sempre present”. Preguntada per la responsabilitat com a comunitat per viure una data tan particular un cop superat un període tan dur, la professora mexicana ha dit que “la majoria la població està preparada per a la festa, perquè hi ha una responsabilitat ciutadana i un bon desplegament per part de les autoritats”. També ha aclarit que, “des de fa setmanes, es dissenya la festa perquè es pugui dur a terme, encara que no sigui com la coneixem”. Referint-se a l'àmbit social, García Morales ha assegurat que “bona part de la població està molt contenta de recuperar la llibertat, que és una mena de poder que tenim els ciutadans, però que comporta la responsabilitat de protegir-nos guardant la distància i evitant les concentracions”. I ha conclòs que “cal ser molt curosos pel perill que té el foc si es barreja amb l’ús mascaretes i gels hidroalcohòlics, que són altament inflamables”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 23 de juny.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció