En directe

Camins

CULTURA

La Sagrada Família acollirà la representació del Misteri de la Selva amb motiu del seu 40è aniversari

La representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, coneguda popularment com el Misteri de la Selva, és el text més antic que es conserva complet…

26 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
La representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, coneguda popularment com el Misteri de la Selva, és el text més antic que es conserva complet d'un drama o misteri assumpcionista escrit en llengua romànica, i és anterior fins i tot a altres misteris com el de València o el d'Elx. Descobert per l'historiador Mn. Joan Pié en una llibreta de l'Arxiu Parroquial de la Selva del Camp (arquebisbat de Tarragona), l'obra s'ha representat inininterrompudament des de l'any 1980 a l'església de Sant Andreu Apòstol, al mateix municipi, fins a convertir-se en tot un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya.
Aquest any, per celebrar el seu 40è aniversari, l'entitat organitzarà diverses activitats i exposicions durant tot l'any, que s'aniran  anunciant abans del mes d'agost. Dins d'aquestes iniciatives, la més destacada serà la representació especial que es farà del drama assumpcionista a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona el proper 22 de setembre, en la que serà la primera representació íntegra que es farà a la capital catalana.
Com ha explicat l'organització a través d'un comunicat, aquesta iniciativa ha estat possible en gran part gràcies a la visita d'Esteve Camps, president de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, a la Selva del Camp el mes d'agost passat. El fet de veure en primera persona la representació va fer que es decidís que finalment el Misteri de la Selva sigui un dels dos projectes triats aquest any per representar-se al temple barceloní.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció