En directe

Fórmula Estel

CULTURA

La Sagrada Família acollirà la representació del Misteri de la Selva amb motiu del seu 40è aniversari

La representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, coneguda popularment com el Misteri de la Selva, és el text més antic que es conserva complet…

26 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
La representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, coneguda popularment com el Misteri de la Selva, és el text més antic que es conserva complet d'un drama o misteri assumpcionista escrit en llengua romànica, i és anterior fins i tot a altres misteris com el de València o el d'Elx. Descobert per l'historiador Mn. Joan Pié en una llibreta de l'Arxiu Parroquial de la Selva del Camp (arquebisbat de Tarragona), l'obra s'ha representat inininterrompudament des de l'any 1980 a l'església de Sant Andreu Apòstol, al mateix municipi, fins a convertir-se en tot un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya.
Aquest any, per celebrar el seu 40è aniversari, l'entitat organitzarà diverses activitats i exposicions durant tot l'any, que s'aniran  anunciant abans del mes d'agost. Dins d'aquestes iniciatives, la més destacada serà la representació especial que es farà del drama assumpcionista a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona el proper 22 de setembre, en la que serà la primera representació íntegra que es farà a la capital catalana.
Com ha explicat l'organització a través d'un comunicat, aquesta iniciativa ha estat possible en gran part gràcies a la visita d'Esteve Camps, president de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, a la Selva del Camp el mes d'agost passat. El fet de veure en primera persona la representació va fer que es decidís que finalment el Misteri de la Selva sigui un dels dos projectes triats aquest any per representar-se al temple barceloní.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció