En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

La Sagrada Família acull l’exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família…

11 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família l’exposició“Ramon Llull, 700 anys de missió”. La mostra, que va començar a Roma el 2016,consta de diversos textos, imatges i peces inèdites que ajuden a fer unrecorregut a la vida i obra del beat, i va estar impulsada pel bisbat deMallorca amb el suport del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca.

L’exposició, situada al claustre de Montserrat, romandrà oberta al públic de l’11 defebrer al 31 de març, ha estat comissariadapel mateix Dr. Jordi Gayà, amb l’ajuda de l’artista Jaume Falconer.

La influència de Ramon Llull

Com ha explicat el bisbat de Mallorca en un comunicat, elrecord i l’exemple de Ramon Llull han perdurat a través dels segles i va donarlloc a una tradició que s’anà desenvolupant d’acord amb els interessos personalsi els corrents culturals del moment. Els seus ensenyaments sobre lesmissions  foren presents en l’evangelitzacióde les illes Canàries i d’Amèrica, i els seus escrits inspiraren correntsdevocionals a França durant el segle XV. Encara avui, els seus escritsserveixen d’estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altresreligions.

Per tal de mostrar tota aquesta influència, l’exposició reculldocumentació de molts dels seus viatges, així com dels projectes de predicació alsinfidels, que ajuden a entendre el procés de formació i reflexió dels seus propòsits.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció