En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

La Sagrada Família acull l’exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família…

11 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família l’exposició“Ramon Llull, 700 anys de missió”. La mostra, que va començar a Roma el 2016,consta de diversos textos, imatges i peces inèdites que ajuden a fer unrecorregut a la vida i obra del beat, i va estar impulsada pel bisbat deMallorca amb el suport del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca.

L’exposició, situada al claustre de Montserrat, romandrà oberta al públic de l’11 defebrer al 31 de març, ha estat comissariadapel mateix Dr. Jordi Gayà, amb l’ajuda de l’artista Jaume Falconer.

La influència de Ramon Llull

Com ha explicat el bisbat de Mallorca en un comunicat, elrecord i l’exemple de Ramon Llull han perdurat a través dels segles i va donarlloc a una tradició que s’anà desenvolupant d’acord amb els interessos personalsi els corrents culturals del moment. Els seus ensenyaments sobre lesmissions  foren presents en l’evangelitzacióde les illes Canàries i d’Amèrica, i els seus escrits inspiraren correntsdevocionals a França durant el segle XV. Encara avui, els seus escritsserveixen d’estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altresreligions.

Per tal de mostrar tota aquesta influència, l’exposició reculldocumentació de molts dels seus viatges, així com dels projectes de predicació alsinfidels, que ajuden a entendre el procés de formació i reflexió dels seus propòsits.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció