En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

La Sagrada Família acull l’exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família…

11 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrichinaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família l’exposició“Ramon Llull, 700 anys de missió”. La mostra, que va començar a Roma el 2016,consta de diversos textos, imatges i peces inèdites que ajuden a fer unrecorregut a la vida i obra del beat, i va estar impulsada pel bisbat deMallorca amb el suport del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca.

L’exposició, situada al claustre de Montserrat, romandrà oberta al públic de l’11 defebrer al 31 de març, ha estat comissariadapel mateix Dr. Jordi Gayà, amb l’ajuda de l’artista Jaume Falconer.

La influència de Ramon Llull

Com ha explicat el bisbat de Mallorca en un comunicat, elrecord i l’exemple de Ramon Llull han perdurat a través dels segles i va donarlloc a una tradició que s’anà desenvolupant d’acord amb els interessos personalsi els corrents culturals del moment. Els seus ensenyaments sobre lesmissions  foren presents en l’evangelitzacióde les illes Canàries i d’Amèrica, i els seus escrits inspiraren correntsdevocionals a França durant el segle XV. Encara avui, els seus escritsserveixen d’estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altresreligions.

Per tal de mostrar tota aquesta influència, l’exposició reculldocumentació de molts dels seus viatges, així com dels projectes de predicació alsinfidels, que ajuden a entendre el procés de formació i reflexió dels seus propòsits.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció