En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La salut pública no ha estat mai, fins ara, una competència de la UE"

El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista,…

14 abril 2020

Comparteix
El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista, corresponsal del setmanari 'El Siglo' a Catalunya i membre de 'La Independent' i de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, ha analitzat com actua Europa davant la crisi sanitària i l’econòmica que vindrà. Ha recordat que fins i tot el Papa Francesc va llançar diumenge un missatge a la vella Europa amb una dura crida a "la solidaritat". La periodista ha subratllat que, com ja va dir ara fa 15 dies a Ràdio Estel “ja es veia clarament que Europa no hi és ni se l’espera, però se l’ha d’esperar  perquè, si no tenim una solució solidària i social, pot ser que les conseqüències per a la Unió siguin molt dramàtiques, fins al punt que es parla de possible desaparició”.
Pel que fa als 540.000 milions d’euros que va acordar la Unió Europea per superar la crisi del coronavirus, Carreras ha explicat que “no podem evitar que hi hagi una propera pandèmia, però sí que ens podem preparar per si hi és". En aquesta línia, també ha comentat que, "als Estats Units, els hi va costar però, quan s'hi van posar, van col·locar 2 bilions de dòlars sobre la taula en dos dies, mentre que l’Eurogrup tot just ha desbloquejat mig bilió d’euros”. A més, Carreras ha apuntat que, “en el cas europeu, el qui accedeixi a una part del mig bilió quedarà molt endeutat, i justament els països que ho necessitaran més ja estan molt endeutats, com és el cas d'Espanya o Itàlia”.
Finalment, Teresa Carreras ha explicat que, segons la seva opinió, Europa hauria de començar a pensar a tenir competències en salut pública perquè “aquesta crisi s’ha endut més de 100.000 persones al món". Ha recordat que "Europa s’hi ha de posar amb molta força i solidaritat perquè, fins ara, havia parlat molt de medi ambient, que efectivament s’ha de fer, però la salut pública no ha estat mai, i encara no ho és avui, una competència de la UE". La periodista ha assegurat que "no es pot deixar de banda el binomi medi ambient–salut pública”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024