En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La salut pública no ha estat mai, fins ara, una competència de la UE"

El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista,…

14 abril 2020

Comparteix
El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista, corresponsal del setmanari 'El Siglo' a Catalunya i membre de 'La Independent' i de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, ha analitzat com actua Europa davant la crisi sanitària i l’econòmica que vindrà. Ha recordat que fins i tot el Papa Francesc va llançar diumenge un missatge a la vella Europa amb una dura crida a "la solidaritat". La periodista ha subratllat que, com ja va dir ara fa 15 dies a Ràdio Estel “ja es veia clarament que Europa no hi és ni se l’espera, però se l’ha d’esperar  perquè, si no tenim una solució solidària i social, pot ser que les conseqüències per a la Unió siguin molt dramàtiques, fins al punt que es parla de possible desaparició”.
Pel que fa als 540.000 milions d’euros que va acordar la Unió Europea per superar la crisi del coronavirus, Carreras ha explicat que “no podem evitar que hi hagi una propera pandèmia, però sí que ens podem preparar per si hi és". En aquesta línia, també ha comentat que, "als Estats Units, els hi va costar però, quan s'hi van posar, van col·locar 2 bilions de dòlars sobre la taula en dos dies, mentre que l’Eurogrup tot just ha desbloquejat mig bilió d’euros”. A més, Carreras ha apuntat que, “en el cas europeu, el qui accedeixi a una part del mig bilió quedarà molt endeutat, i justament els països que ho necessitaran més ja estan molt endeutats, com és el cas d'Espanya o Itàlia”.
Finalment, Teresa Carreras ha explicat que, segons la seva opinió, Europa hauria de començar a pensar a tenir competències en salut pública perquè “aquesta crisi s’ha endut més de 100.000 persones al món". Ha recordat que "Europa s’hi ha de posar amb molta força i solidaritat perquè, fins ara, havia parlat molt de medi ambient, que efectivament s’ha de fer, però la salut pública no ha estat mai, i encara no ho és avui, una competència de la UE". La periodista ha assegurat que "no es pot deixar de banda el binomi medi ambient–salut pública”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció