En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“La salut pública no ha estat mai, fins ara, una competència de la UE"

El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista,…

14 abril 2020

Comparteix
El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dimarts la situació de la Covid-19 pel que fa a Europa. Teresa Carreras, periodista, corresponsal del setmanari 'El Siglo' a Catalunya i membre de 'La Independent' i de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, ha analitzat com actua Europa davant la crisi sanitària i l’econòmica que vindrà. Ha recordat que fins i tot el Papa Francesc va llançar diumenge un missatge a la vella Europa amb una dura crida a "la solidaritat". La periodista ha subratllat que, com ja va dir ara fa 15 dies a Ràdio Estel “ja es veia clarament que Europa no hi és ni se l’espera, però se l’ha d’esperar  perquè, si no tenim una solució solidària i social, pot ser que les conseqüències per a la Unió siguin molt dramàtiques, fins al punt que es parla de possible desaparició”.
Pel que fa als 540.000 milions d’euros que va acordar la Unió Europea per superar la crisi del coronavirus, Carreras ha explicat que “no podem evitar que hi hagi una propera pandèmia, però sí que ens podem preparar per si hi és". En aquesta línia, també ha comentat que, "als Estats Units, els hi va costar però, quan s'hi van posar, van col·locar 2 bilions de dòlars sobre la taula en dos dies, mentre que l’Eurogrup tot just ha desbloquejat mig bilió d’euros”. A més, Carreras ha apuntat que, “en el cas europeu, el qui accedeixi a una part del mig bilió quedarà molt endeutat, i justament els països que ho necessitaran més ja estan molt endeutats, com és el cas d'Espanya o Itàlia”.
Finalment, Teresa Carreras ha explicat que, segons la seva opinió, Europa hauria de començar a pensar a tenir competències en salut pública perquè “aquesta crisi s’ha endut més de 100.000 persones al món". Ha recordat que "Europa s’hi ha de posar amb molta força i solidaritat perquè, fins ara, havia parlat molt de medi ambient, que efectivament s’ha de fer, però la salut pública no ha estat mai, i encara no ho és avui, una competència de la UE". La periodista ha assegurat que "no es pot deixar de banda el binomi medi ambient–salut pública”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció