En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Selva del Camp, escollida per acollir el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya

El diumenge 17 de febrer, la catedral de Lleida va acollir l’acte de cloenda del IX Congrés català de Confraries de Setmana Santa, que es…

19 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix

El diumenge 17 de febrer, la catedral de Lleida va acollir l’acte de cloenda del IX Congrés català de Confraries de Setmana Santa, que es va celebrar a la ciutat durant tot el cap de setmana i va reunir més d’un centenar de representants de les confraries d’arreu de Catalunya. Després de celebrar l’eucaristia, presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, va tenir lloc l’acte d’oficialització del proper congrés, que com es va exposar, se celebrarà l’any 2021 al municipi de la Selva del Camp (arquebisbat Tarragona).

El seu alcalde, Jordi Vinyals, va ser l’encarregat de presentar la candidatura d’aquest municipi del Baix Camp davant els confrares de tot Catalunya, juntament amb Lluïsa Garriga i Joan Masdeu, membres de la confraria de la Selva del Camp, la Reial Congregació de la Puríssima Sang.
Com va explicar Vinyals, aquesta confraria, que popularment es coneix amb el nom de la Confraria de la Sang, té una llarga trajectòria que l’ha ajudat a transmetre els valors de la Setmana Santa selvatana als seus habitants: “Tenim una confraria amb més de 4 segles d’història, i ara ens toca a nosaltres, hereus del seu llegat, d’assumir la responsabilitat de defensar i preservar el treball i la feina de totes les dones i els homes que ens han precedit.

Aquesta llarga tradició de la confraria de la Selva del Camp és la que va utilitzar el mateix Vinyals per explicar que el municipi està capacitat per acollir un congrés d’aquesta envergadura, i que fins ara sempre s’ha celebrat en ciutats molt importants de Catalunya com Barcelona, Tarragona, Girona, Reus, o Mataró, entre d’altres: “La capacitat organitzativa de la Confraria de la Sang està més que demostrada i avalada per un històric de projectes especials duts a terme amb èxit demostrat. Les trobades d’Armats dels anys 1993 i 2017, o la representació de la Passió els anys 2009 i 2018, en són bons exemples”, va concloure.

Finalment, després d’escoltar la proposta, directors i directores dels congressos catalans van acceptar per unanimitat i per aclamació la candidatura, i van confirmar que d’aquí a dos anys el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya se celebrarà a la Selva del Camp.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció