En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Selva del Camp, escollida per acollir el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya

El diumenge 17 de febrer, la catedral de Lleida va acollir l’acte de cloenda del IX Congrés català de Confraries de Setmana Santa, que es…

19 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix

El diumenge 17 de febrer, la catedral de Lleida va acollir l’acte de cloenda del IX Congrés català de Confraries de Setmana Santa, que es va celebrar a la ciutat durant tot el cap de setmana i va reunir més d’un centenar de representants de les confraries d’arreu de Catalunya. Després de celebrar l’eucaristia, presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, va tenir lloc l’acte d’oficialització del proper congrés, que com es va exposar, se celebrarà l’any 2021 al municipi de la Selva del Camp (arquebisbat Tarragona).

El seu alcalde, Jordi Vinyals, va ser l’encarregat de presentar la candidatura d’aquest municipi del Baix Camp davant els confrares de tot Catalunya, juntament amb Lluïsa Garriga i Joan Masdeu, membres de la confraria de la Selva del Camp, la Reial Congregació de la Puríssima Sang.
Com va explicar Vinyals, aquesta confraria, que popularment es coneix amb el nom de la Confraria de la Sang, té una llarga trajectòria que l’ha ajudat a transmetre els valors de la Setmana Santa selvatana als seus habitants: “Tenim una confraria amb més de 4 segles d’història, i ara ens toca a nosaltres, hereus del seu llegat, d’assumir la responsabilitat de defensar i preservar el treball i la feina de totes les dones i els homes que ens han precedit.

Aquesta llarga tradició de la confraria de la Selva del Camp és la que va utilitzar el mateix Vinyals per explicar que el municipi està capacitat per acollir un congrés d’aquesta envergadura, i que fins ara sempre s’ha celebrat en ciutats molt importants de Catalunya com Barcelona, Tarragona, Girona, Reus, o Mataró, entre d’altres: “La capacitat organitzativa de la Confraria de la Sang està més que demostrada i avalada per un històric de projectes especials duts a terme amb èxit demostrat. Les trobades d’Armats dels anys 1993 i 2017, o la representació de la Passió els anys 2009 i 2018, en són bons exemples”, va concloure.

Finalment, després d’escoltar la proposta, directors i directores dels congressos catalans van acceptar per unanimitat i per aclamació la candidatura, i van confirmar que d’aquí a dos anys el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya se celebrarà a la Selva del Camp.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció