En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal"

El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10…

14 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10 anys que pateix Atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa que actualment no té cura i que a Espanya afecta a dia d'avui aproximadament 3.000 persones. 
A la Fórmula Estel hem entrevistat la mare de la Júlia, Olga Roca, la seva tutora, Marta Postigo, i l’encarregada del projecte Julia's, Glòria Gil.
La mare de la Júlia ha donat el seu testimoni: “Quan ens van donar el diagnòstic és com si m'haguessin posat una motxila de 150kg a l'esquena. Hem trigat un temps en pair aquest diagnòstic. L'escola ens va comunicar aquestes ganes d’ajudar i per mi ha estat com una lliberació, m'han tret una mica de pes. La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal”. Si el temps ho permet, aquest dissabte 17 de febrer, es celebrarà una Festa Infantil Solidària de 12 a 16h, amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Júlia’s. 
En la 1a hora de la Fórmula Estel, Núria Salan, professora i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha parlat a El Comentari d’Actualitat de la celebració aquests dies de La Setmana de les Dones, les nenes i Ciència: “Encara tenim molta feina a fer, encara hem d’aconseguir que les nenes quan tenen 10, 11, 12 anys, no se sentin allunyades de la Ciència ni de la Tecnologia, perquè necessitem el seu talent, el talent femení, que juntament amb el dels seus companys, ajudarà a que la societat i el futur sigui el millor que podem tenir”.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció