En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

"La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal"

El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10…

14 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10 anys que pateix Atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa que actualment no té cura i que a Espanya afecta a dia d'avui aproximadament 3.000 persones. 
A la Fórmula Estel hem entrevistat la mare de la Júlia, Olga Roca, la seva tutora, Marta Postigo, i l’encarregada del projecte Julia's, Glòria Gil.
La mare de la Júlia ha donat el seu testimoni: “Quan ens van donar el diagnòstic és com si m'haguessin posat una motxila de 150kg a l'esquena. Hem trigat un temps en pair aquest diagnòstic. L'escola ens va comunicar aquestes ganes d’ajudar i per mi ha estat com una lliberació, m'han tret una mica de pes. La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal”. Si el temps ho permet, aquest dissabte 17 de febrer, es celebrarà una Festa Infantil Solidària de 12 a 16h, amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Júlia’s. 
En la 1a hora de la Fórmula Estel, Núria Salan, professora i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha parlat a El Comentari d’Actualitat de la celebració aquests dies de La Setmana de les Dones, les nenes i Ciència: “Encara tenim molta feina a fer, encara hem d’aconseguir que les nenes quan tenen 10, 11, 12 anys, no se sentin allunyades de la Ciència ni de la Tecnologia, perquè necessitem el seu talent, el talent femení, que juntament amb el dels seus companys, ajudarà a que la societat i el futur sigui el millor que podem tenir”.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024