En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal"

El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10…

14 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10 anys que pateix Atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa que actualment no té cura i que a Espanya afecta a dia d'avui aproximadament 3.000 persones. 
A la Fórmula Estel hem entrevistat la mare de la Júlia, Olga Roca, la seva tutora, Marta Postigo, i l’encarregada del projecte Julia's, Glòria Gil.
La mare de la Júlia ha donat el seu testimoni: “Quan ens van donar el diagnòstic és com si m'haguessin posat una motxila de 150kg a l'esquena. Hem trigat un temps en pair aquest diagnòstic. L'escola ens va comunicar aquestes ganes d’ajudar i per mi ha estat com una lliberació, m'han tret una mica de pes. La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal”. Si el temps ho permet, aquest dissabte 17 de febrer, es celebrarà una Festa Infantil Solidària de 12 a 16h, amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Júlia’s. 
En la 1a hora de la Fórmula Estel, Núria Salan, professora i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha parlat a El Comentari d’Actualitat de la celebració aquests dies de La Setmana de les Dones, les nenes i Ciència: “Encara tenim molta feina a fer, encara hem d’aconseguir que les nenes quan tenen 10, 11, 12 anys, no se sentin allunyades de la Ciència ni de la Tecnologia, perquè necessitem el seu talent, el talent femení, que juntament amb el dels seus companys, ajudarà a que la societat i el futur sigui el millor que podem tenir”.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció