En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"La situació d'Egipte és un desafiament a la llibertat religiosa"

Després de l’atemptat que vasacsejar Egipte durant la celebració del Diumenge de Rams i amb lareivindicació de l’atemptat per part de DAESH, s’obre un debat…

18 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Després de l’atemptat que vasacsejar Egipte durant la celebració del Diumenge de Rams i amb lareivindicació de l’atemptat per part de DAESH, s’obre un debat al país perintentar aturar aquesta situació i buscar la pau total entre els egipcis. En el programa El Mirador de l’Actualitat, elbiblista i estudiós d’Egipte Anton Maria Vilarrúbies, el director del’Ajuda a l’Església Necessitada a Espanya, JavierMenéndez, i el palestí de l’Associació d’Amics de Palestina a Catalunya Mohammed Said han coincidit en la idea que "la situació a Egipte és un desafiament a la llibertat religiosa"Vilarrúbies ha assegurat que tot “s’ha de mirar des de una perspectiva global per saber quin tipus derègim dictatorial hi ha al país”. El també claretià pensa, a més, que “l’Islam fa una opressió a tot el món ique hi ha moltes víctimes de màfies al planeta”.

Segons Mohamed Said, el que passa a Egipte “ésfruit d’un conjunt d’interessos polítics per desestabilitzar el país”. El palestí ha destacat també que l’objectiudel Papa “és intentar acabar amb el terrorisme”.De fet, durant el programa s’ha parlat del missatge que el Sant Pare va donar a conèixer diumenge passat coincidint amb la Pasqua de Resurrecció: “Desitjoque els  paísos del Pròxim Orient recuperinla pau”. Vilarrúbies ha donat unes dades sobre el nombre total d’esglésiescristianes atacades els últims messos. “Exactament són 46 esglésies i 25 establiments”, ha comentat. Finalment, el director a Espanya d'Ajuda a l'Església Necessitada ha recordat que “els atacsals cristians són expressions de diversos intents  de voler  acabar amb aquesta religió al país tot just mentre se celebren les festes sagrades del cristianisme”. Menéndez ha afirmat també que “ha d’haver-hi una llibertat religiosa enel marc del sistema social i polític”. 

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimarts 18 d'abril.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció