En directe

Fórmula Estel

COMUNICACIÓ

"Tenim la ràdio local tant a mà que potser no hi posem prou valor"

Per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio, parlem sobre la ràdio local amb Antoni Sintas, director de Ràdio Arenys, i Gemma Peris, directora de Ràdio Tàrrega

13 febrer 2024

Redacció

Comparteix

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio i a La Caravana de Ràdio Estel ho hem celebrat amb entrevistes a un director i una directora de dues ràdios locals: Antoni Sintas, de Ràdio Arenys, i Gemma Peris, de Ràdio Tàrrega. "Tenim la ràdio local tant a mà que potser no hi posem prou valor", han coincidit els dos.

Una ràdio

No obstant això, tant ells com Joan Trias, moderador de la taula, han retut homenatge a una ràdio "propera" que permet la cohesió del territori. Tot i que, segons Sintas, "això no vol dir que la relació amb el poder sigui cordial". "No és fàcil la relació entre els ajuntaments i els governs, perquè estem fent crítica amb allò que passa al poble".

"No és fàcil la relació de la ràdio local amb els ajuntaments i els governs, perquè estem fent crítica d'allò que passa al poble"

Quins són els reptes?

"Sempre volem intentar arribar a tots els llocs possibles", diu la directora de Ràdio Tàrrega, "però molt sovint tenim sensació d'ofec". I és que les ràdios locals també han de tenir un web i xarxes socials, com totes. Tant s'hi val que hi treballi menys gent. La tecnologia ha permès arribar a més públic, més enllà del poble on s'ubiquen, però també ha generat més exigència. "Un moment important és quan va entrar una càmera de fotos a un estudi, per nodrir la pàgina web i les xarxes, assegura Sintas.

"Tu tens sort"-bromeja Peris-, que teniu un tècnic. Nosaltres tenim locutors que també fan de tècnics, riu.

Sigui com sigui, el paper de la ràdio local continua sent essencial i els veïns així s'ho fan saber als dos directors. "Més que sentir-los dir "gràcies", notem el seu escalf quan demanem en directe que truquin, per exemple, o un dia com avui, en què tothom ens felicita pel telèfon o per xarxes", conclou la directora de Ràdio Tàrrega.

Dia Mundial de la Ràdio: la importància de la ràdio local

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció