En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"La situació política a França és d'incertesa total"

Aquest diumenge es fa la primera volta de les eleccions presidencials franceses, amb cinc candidats que tenen possibilitats de passar a la segona. En el…

20 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Aquest diumenge es fa la primera volta de les eleccions presidencials franceses, amb cinc candidats que tenen possibilitats de passar a la segona. En el programa  El mirador de l'actualitat, han tractat el tema aquest dijous la periodista de la Junta de l’Associació de Periodistes de Catalunya Teresa Carreras i el membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin. Carreras creu que actualment hi ha una situació d’incertesa, fins al punt que “no sesap què hi passarà”. Segons Golovin, Marine Le Pen té poques opcions de guanyar. El queresulta curiós, per a ell, és que “aquestaformació política te un programa polític molt similar al que tenia el PartitComunista d’Espanya als anys 70”. Carrerasconsidera, en aquest sentit, que Le Pendefensa un model no europeeu, “cosa que famés dificil que pugui guanyar”.

Alexander Golovin ha comentat que el candidat de l'esquerra Mélenchon ha fetuna bona campanya, des de la seva experiència de ministre i el seu passat al Partit Socialista, que va abandonar l’any 2008. En canvi, per a Golovin, "Macron és el candidat més europeu que hi pot haver". Durant el programa, s’ha parlatdels atemptats que han sacsejat França els últims dos anys, des del assassinat al setmanari Charlie Hebdo fins als del 26 de juliol passat en una església, passant pel famós atac a la sala Bataclánel 13 de novembre de 2015. Segons Carreras,“l'esquerra ha vist que el seu discurs quedava com descol·locat després d'aquests fets”. Golovin ha afegit que, a“a l’esquerra, li costa parlar d’algunstemes”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador corresponent a aquest dijous 20 d'abril

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció