En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"La solució a la guerra de Síria passa pels Estats Units"

Laguerra continua a Síria, on han mort els últims 6 anys 320.000 persones i hi ha més de 6 milions de desplaçats. En aquest conflicte,…

22 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Laguerra continua a Síria, on han mort els últims 6 anys 320.000 persones i hi ha més de 6 milions de desplaçats. En aquest conflicte, hi ha diferents protagonistes. Un és els Estats Units, l’altre es Rússiai els altres són la Unió Europea i països propers a Síria. A més, en lesúltimes hores, ha tingut lloc un altre atemptat terrorista, aquesta vegada al costat del Parlament britànic. En aquest context, molts ens preguntem: Fins quan duraràaquesta guerra? Per analitzar la situació, hanestat aquest dimecres a Ràdio Estel la portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Pascale Coissard, el president deBarcelona per Síria, Jordi Verdaguer iel coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, Àngel Miret.

Miret ha destacat, en relació amb lesdesigualtats que pateixen molts refugiats, que “des de la caiguda del Mur de Berlin, per estrany que sembli, el nombrede refugiats ha baixat considerablement”. També ha subratllat el tema de la implicaciódels màxims dirigents polítics en aquest tipus de guerra, en la qual ha enfatitzat que “cap dels dos principals líders mundials, niDonald Trump ni Vladímir Putin, insipren confiança”. Segons Verdaguer, “la solució a Síria passaper l’actuació dels Estats Units en aquest territori”. Per a ell, “el conflicte armat no s’acabarà, si laprimera potència mundial no hi te un paper destacat”.

Durantel programa, ha sortit el tema el compromís que Espanya va signar per acollir 18.000 refugiats. És per aquest motiu que Coissard ha afegit que, "al nostrepaís li queden sis mesos per complir aquesta tasca". Peraltra banda, també s’ha parlat de la possibilitat d’incorporar els refugiats endiferents llocs de feina un cop siguin a casa nostra. Miret hadestacat que “la feina en aquest país noés un regal i no es pot oferir així com així”. Verdaguer, en canvi, ha contradit aquestes paraules remarcant que “s’hauriend’incrementar els llocs de feina per enfortir l’encaix d’aquestes persones enel panorama laboral". Coissard, perla seva part, ha anat en la línea de Verdaguerper afegir que moltes d’aquestes persones "no tenen la integració que voldrien tenir ala societat actual”.

EL MIRADOR es pot escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció