En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"La solució a la guerra de Síria passa pels Estats Units"

Laguerra continua a Síria, on han mort els últims 6 anys 320.000 persones i hi ha més de 6 milions de desplaçats. En aquest conflicte,…

22 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Laguerra continua a Síria, on han mort els últims 6 anys 320.000 persones i hi ha més de 6 milions de desplaçats. En aquest conflicte, hi ha diferents protagonistes. Un és els Estats Units, l’altre es Rússiai els altres són la Unió Europea i països propers a Síria. A més, en lesúltimes hores, ha tingut lloc un altre atemptat terrorista, aquesta vegada al costat del Parlament britànic. En aquest context, molts ens preguntem: Fins quan duraràaquesta guerra? Per analitzar la situació, hanestat aquest dimecres a Ràdio Estel la portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Pascale Coissard, el president deBarcelona per Síria, Jordi Verdaguer iel coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, Àngel Miret.

Miret ha destacat, en relació amb lesdesigualtats que pateixen molts refugiats, que “des de la caiguda del Mur de Berlin, per estrany que sembli, el nombrede refugiats ha baixat considerablement”. També ha subratllat el tema de la implicaciódels màxims dirigents polítics en aquest tipus de guerra, en la qual ha enfatitzat que “cap dels dos principals líders mundials, niDonald Trump ni Vladímir Putin, insipren confiança”. Segons Verdaguer, “la solució a Síria passaper l’actuació dels Estats Units en aquest territori”. Per a ell, “el conflicte armat no s’acabarà, si laprimera potència mundial no hi te un paper destacat”.

Durantel programa, ha sortit el tema el compromís que Espanya va signar per acollir 18.000 refugiats. És per aquest motiu que Coissard ha afegit que, "al nostrepaís li queden sis mesos per complir aquesta tasca". Peraltra banda, també s’ha parlat de la possibilitat d’incorporar els refugiats endiferents llocs de feina un cop siguin a casa nostra. Miret hadestacat que “la feina en aquest país noés un regal i no es pot oferir així com així”. Verdaguer, en canvi, ha contradit aquestes paraules remarcant que “s’hauriend’incrementar els llocs de feina per enfortir l’encaix d’aquestes persones enel panorama laboral". Coissard, perla seva part, ha anat en la línea de Verdaguerper afegir que moltes d’aquestes persones "no tenen la integració que voldrien tenir ala societat actual”.

EL MIRADOR es pot escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció