En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“La solució europea seria fer un projecte federal”

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per…

19 maig 2020

Comparteix
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per intentar evitar una crisi econòmica a nivell europeu arran del coronavirus. La periodista experta en Europa Teresa Carreras ha explicat aquest dimarts que, “a Europa, tenim una arquitectura complicada” i que ara éss “un pas mes en què es demostra que s’està tancant el cercle del que diu Alemanya”.
En una entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, ha afegit que “recuperar-se de la crisi del Coronavirus es millor tenir una Europa unida i no d’un ‘campi qui pugui’ com fins ara”. A més, la membre de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya ha comentat que tot plegat també és “una jugada de la cancellera Merkel per evitar la imposició de les idees de l’extrema dreta.”
Desgranant l’anunci d’aquesta mesura dels dos líders europeus, la periodista ha deixat clar, però, que “aquest fons no serien crèdits, sinó subvencions per a les regions i sectors més afectats pel coronavirus”, com ha explicat el president francès, Emmanuel Macron. Això passa després que els Estats Units ja anunciés la solució monetària de posar més de 2 bilions de dòlars sobre la taula gràcies al seu sistema de la reserva federal. Segons Carreras, “la solució europea seria fer un projecte federal, ja que actualment tenim una organització per coordinar i supranacional”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció