En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

“La solució europea seria fer un projecte federal”

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per…

19 maig 2020

Comparteix
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per intentar evitar una crisi econòmica a nivell europeu arran del coronavirus. La periodista experta en Europa Teresa Carreras ha explicat aquest dimarts que, “a Europa, tenim una arquitectura complicada” i que ara éss “un pas mes en què es demostra que s’està tancant el cercle del que diu Alemanya”.
En una entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, ha afegit que “recuperar-se de la crisi del Coronavirus es millor tenir una Europa unida i no d’un ‘campi qui pugui’ com fins ara”. A més, la membre de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya ha comentat que tot plegat també és “una jugada de la cancellera Merkel per evitar la imposició de les idees de l’extrema dreta.”
Desgranant l’anunci d’aquesta mesura dels dos líders europeus, la periodista ha deixat clar, però, que “aquest fons no serien crèdits, sinó subvencions per a les regions i sectors més afectats pel coronavirus”, com ha explicat el president francès, Emmanuel Macron. Això passa després que els Estats Units ja anunciés la solució monetària de posar més de 2 bilions de dòlars sobre la taula gràcies al seu sistema de la reserva federal. Segons Carreras, “la solució europea seria fer un projecte federal, ja que actualment tenim una organització per coordinar i supranacional”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció