En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

“La solució europea seria fer un projecte federal”

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per…

19 maig 2020

Comparteix
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per intentar evitar una crisi econòmica a nivell europeu arran del coronavirus. La periodista experta en Europa Teresa Carreras ha explicat aquest dimarts que, “a Europa, tenim una arquitectura complicada” i que ara éss “un pas mes en què es demostra que s’està tancant el cercle del que diu Alemanya”.
En una entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, ha afegit que “recuperar-se de la crisi del Coronavirus es millor tenir una Europa unida i no d’un ‘campi qui pugui’ com fins ara”. A més, la membre de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya ha comentat que tot plegat també és “una jugada de la cancellera Merkel per evitar la imposició de les idees de l’extrema dreta.”
Desgranant l’anunci d’aquesta mesura dels dos líders europeus, la periodista ha deixat clar, però, que “aquest fons no serien crèdits, sinó subvencions per a les regions i sectors més afectats pel coronavirus”, com ha explicat el president francès, Emmanuel Macron. Això passa després que els Estats Units ja anunciés la solució monetària de posar més de 2 bilions de dòlars sobre la taula gràcies al seu sistema de la reserva federal. Segons Carreras, “la solució europea seria fer un projecte federal, ja que actualment tenim una organització per coordinar i supranacional”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024