En directe

Camins

SOCIETAT

"La superilla matarà a poc a poc el comerç de Barcelona"

El president de Comertia, David Sánchez, ha indicat a Ràdio Estel que els transportistes adherits a la vaga saben que una aturada ara mateix no ajudaria i que aviat arribaran a un acord

10 novembre 2022

Redacció

Comparteix

A partir del 18 de novembre, a Barcelona, entraran en vigor les restriccions de mobilitat de les obres de la superilla de l'Eixample. L'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail assegura que aquesta limitació arriba en molt mal moment, perquè ens trobem a les portes del Black Friday i de la campanya de Nadal.

Una superilla a Poblenou

En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', el president de Comertia, David Sánchez, ha criticat durament la superilla. "Les ciutats són dels ciutadans que hi viuen i que hi fan vida i no es poden fer modificacions que puguin anar en contra de l'activitat econòmica ni de la mobilitat de l'Àrea Metropolitana", ha dit Sánchez. "Hi ha molta gent dels afores de Barcelona que ve a la capital catalana a treballar, consumir i fer altres activitats. Si els hi fem la vida impossible això és com una malaltia que mata a poc a poc. És indiscutible que hi hagi zones amables i verdes, però si fem intransitable una àrea, això farà que desaparegui l'activitat comercial a mitjà termini", ha afegit.

D'altra banda, preguntat per la vaga de transportistes que ha de començar la matinada de diumenge a dilluns, el president de Comertia ha reiterat diverses vegades que els transportistes no poden treballar sota pèrdues i el que s'ha de fer és analitzar la situació i crear un full de ruta perquè totes les parts afectades arribin a un acord raonable. "No és moment de mesures radicals. Els adherits a la vaga saben que una aturada ara no ajudaria, per això esperem que en les hores vinents o dies aquesta crida quedi en una mesura de pressió", ha sentenciat Sánchez.

"Els adherits a la vaga [de transportistes] saben que una aturada no ajuda, per això esperem que en les hores vinents, aquesta crida quedi en una mesura de pressió"

Entrevista a David Sánchez, president de Comertia

0:00 / 0:00

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció