En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Tarraconense considera que el nou currículum de Religió no adoctrina ni catequitza

"El nou currículum de Religió catòlica no adoctrina ni és catequitzant." Així ho ha manifestat Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió…

26 febrer 2015

Redacció

Comparteix

"El nou currículum de Religió catòlica no adoctrina ni és catequitzant." Així ho ha manifestat Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i delegat d'Ensenyament del bisbat de Girona, als micròfons de Ràdio Estel. "És  millor que el currículum antic -ha afegit-. S'han retallat els continguts més catequitzants i l'estructura s'ajusta més a la de les altres matèries. Té la mancança, però, que en una societat com la nostra, el nou currículum no tracta prou les altres religions."

Davant de la possibilitat que el nou currículum s'apliqui a Catalunya d'una manera diferent, segons ha manifestat Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, Micaló ha declarat que "els professors de Religió, orientats pel SIERC, podran ajustar el currículum a les necessitats dels alumnes i de la realitat de Catalunya". Precisament, un dels aspectes que probablement s'ajustarà és el tractament que es fa de les altres religions. "L'assignatura ha de poder oferir una mena de cultura religiosa que permeti als alumnes interpretar la nostra cultura", ha dit també".

"La classe de Religió catòlica no és d'adoctrinament", ha acabat dient Pere Micaló als micròfons de Ràdio Estel. I ha afegit: "No hi ha cap professor de Religió catòlica que busqui l'adoctrinament. De cap manera es farà resar als centres. De fet, s'han tret elements catequètics i s'han introduït més elements de cultura religiosa."

Podeu escoltar aquí (des del minut 34'00'') tota l'entrevista a Pere Micaló.) tota l'entrevista a Pere Micaló.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció