En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Tarraconense considera que el nou currículum de Religió no adoctrina ni catequitza

"El nou currículum de Religió catòlica no adoctrina ni és catequitzant." Així ho ha manifestat Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió…

26 febrer 2015

Redacció

Comparteix

"El nou currículum de Religió catòlica no adoctrina ni és catequitzant." Així ho ha manifestat Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i delegat d'Ensenyament del bisbat de Girona, als micròfons de Ràdio Estel. "És  millor que el currículum antic -ha afegit-. S'han retallat els continguts més catequitzants i l'estructura s'ajusta més a la de les altres matèries. Té la mancança, però, que en una societat com la nostra, el nou currículum no tracta prou les altres religions."

Davant de la possibilitat que el nou currículum s'apliqui a Catalunya d'una manera diferent, segons ha manifestat Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, Micaló ha declarat que "els professors de Religió, orientats pel SIERC, podran ajustar el currículum a les necessitats dels alumnes i de la realitat de Catalunya". Precisament, un dels aspectes que probablement s'ajustarà és el tractament que es fa de les altres religions. "L'assignatura ha de poder oferir una mena de cultura religiosa que permeti als alumnes interpretar la nostra cultura", ha dit també".

"La classe de Religió catòlica no és d'adoctrinament", ha acabat dient Pere Micaló als micròfons de Ràdio Estel. I ha afegit: "No hi ha cap professor de Religió catòlica que busqui l'adoctrinament. De cap manera es farà resar als centres. De fet, s'han tret elements catequètics i s'han introduït més elements de cultura religiosa."

Podeu escoltar aquí (des del minut 34'00'') tota l'entrevista a Pere Micaló.) tota l'entrevista a Pere Micaló.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció