En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

"La unitat dels cristians és el primer, el que dona sentit a tot"

Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Emili Chalaux, president d'Acció…

18 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Emili Chalaux, president d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT), han valorat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el treball per la unitat dels cristians, dins la seva diversitat interna i també en la necessària llibertat i pluralitat, tot i que els creients, segons el país del món on visquin, no sem"pre són lliures de professar la pròpia religió. Chalaux ha destacat que "la unitat dels cristians és el primer que s'hauria de produir, el que dona sentit a tot, perquè no serviria de res, si no fos així, tot el que fan" com a creients. En aquesta línia, ha anunciat un acte públic que es fa aquest dissabte a les 12.00 h a l'Arc de Triomf de Barcelona. "Consistirà a fer pedagogia de les persecucions que hi ha actualment sobre els cristians i altres creences, per exemple sobre Asia Bibi al Pakistan, el genocidi a Algèria i els problemes a l'Iran, l'Iraq, Rússia, Myanmar i Bangladesh amb els Rohinyges i molts altres", ha explicat. Sobre la possibilitat d'arribar a una llibertat religiosa universal, el president d'ACAT ha dit que "cal treballar perquè arribi".
Quim Sabater, per la seva banda, ha comentat que, "si hi ha cada vegada més persones que visquin la religió com un factor de pau, s'aconseguirà un món diferent, tot i que és difícil perquè sovint, al darrere de les religions, hi ha interessos econòmics, polítics i de poder". Sobre la Setmana de la Unitat dels Cristians, el president de l'Observatori del Tercer Sector ha assegurat que "és una manera de visibilitzar un fet que, per sort, cada vegada és més constant amb la implicació de la jerarquia catòlica i dels creients de totes les confessions cristianes". Igualment ha reivindicat "el treball persistent per superar allò que va separar les persones que creuen en el Crist, que és el mateix per a tothom, en un camí de retrobament que ha de ser una realitat". Finalment, el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya ha dit que "estem cridats tots a construir ponts de reconciliació, quan hi ha gent que té l'obsessió de fer murs". En aquest context, Guillem Correa ha reclamat "aquella vocació de fer cada dia més possibles les sempre difícils relacions humanes, perquè Crist recorda tots els qui els segueixen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 18 de gener.

Del 18 al 25 de gener, se celebra la Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians, amb diferents activitats organitzades des de les comunitats de les diverses confessions cristianes. Els cristians perseguits, protagonistes de l’últim Informe sobre Llibertat Religiosa al Món, també són recordats aquests dissabte a les 12.00 a l’Arc de Triomf de Barcelona, en un acte cívic organitzat per Justícia i Pau, el Centre Ecumènic de Catalunya, Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura i Pax Romana.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció