En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

"La unitat dels cristians és el primer, el que dona sentit a tot"

Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Emili Chalaux, president d'Acció…

18 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Emili Chalaux, president d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT), han valorat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el treball per la unitat dels cristians, dins la seva diversitat interna i també en la necessària llibertat i pluralitat, tot i que els creients, segons el país del món on visquin, no sem"pre són lliures de professar la pròpia religió. Chalaux ha destacat que "la unitat dels cristians és el primer que s'hauria de produir, el que dona sentit a tot, perquè no serviria de res, si no fos així, tot el que fan" com a creients. En aquesta línia, ha anunciat un acte públic que es fa aquest dissabte a les 12.00 h a l'Arc de Triomf de Barcelona. "Consistirà a fer pedagogia de les persecucions que hi ha actualment sobre els cristians i altres creences, per exemple sobre Asia Bibi al Pakistan, el genocidi a Algèria i els problemes a l'Iran, l'Iraq, Rússia, Myanmar i Bangladesh amb els Rohinyges i molts altres", ha explicat. Sobre la possibilitat d'arribar a una llibertat religiosa universal, el president d'ACAT ha dit que "cal treballar perquè arribi".
Quim Sabater, per la seva banda, ha comentat que, "si hi ha cada vegada més persones que visquin la religió com un factor de pau, s'aconseguirà un món diferent, tot i que és difícil perquè sovint, al darrere de les religions, hi ha interessos econòmics, polítics i de poder". Sobre la Setmana de la Unitat dels Cristians, el president de l'Observatori del Tercer Sector ha assegurat que "és una manera de visibilitzar un fet que, per sort, cada vegada és més constant amb la implicació de la jerarquia catòlica i dels creients de totes les confessions cristianes". Igualment ha reivindicat "el treball persistent per superar allò que va separar les persones que creuen en el Crist, que és el mateix per a tothom, en un camí de retrobament que ha de ser una realitat". Finalment, el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya ha dit que "estem cridats tots a construir ponts de reconciliació, quan hi ha gent que té l'obsessió de fer murs". En aquest context, Guillem Correa ha reclamat "aquella vocació de fer cada dia més possibles les sempre difícils relacions humanes, perquè Crist recorda tots els qui els segueixen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 18 de gener.

Del 18 al 25 de gener, se celebra la Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians, amb diferents activitats organitzades des de les comunitats de les diverses confessions cristianes. Els cristians perseguits, protagonistes de l’últim Informe sobre Llibertat Religiosa al Món, també són recordats aquests dissabte a les 12.00 a l’Arc de Triomf de Barcelona, en un acte cívic organitzat per Justícia i Pau, el Centre Ecumènic de Catalunya, Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura i Pax Romana.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció