En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Gremi de Llibreters: "Per Sant Jordi, el llibre en català destaca molt, però la resta de l'any està per sota"

En una entrevista a Ràdio Estel, el seu president, Eric del Arco, augura que les xifres de vendes de llibres d'aquest Sant Jordi seran "similars" a les del 2023

24 abril 2024

Redacció

Comparteix
venda de llibres

A falta de tenir les xifres oficials de vendes de llibres d'aquest Sant Jordi, les primeres estimacions de la Cambra del Llibre indiquen que el 54% de la venda de llibres van ser títols en català i 46% en castellà. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Eric del Arco, ha apuntat que per Sant Jordi "el llibre català destaca molt, però que la resta de l'any està per sota". En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, del Arco ha justificat que, "probablement, és perquè quan arriba Sant Jordi i busques llibres, es busca més narrativa, molt llibre infantil i això trastoca els nivells de llengua en el qual es compren normalment". Ara bé, el president del gremi ha apuntat que aquesta tendència "marca una línia que indica que el català encara té un sostre cap amunt per assolir la resta de l'any". Del Arco ha assenyalat que aquest 54-46 "és un objectiu que qui creu que el llibre en català té futur, li marca que sí, que és veritat, que es pot arribar a xifres molt més altes de la que és la resta de l'any.

Del Arco ha explicat que dilluns vinent donaran les dades del nombre total de de la venda de llibres per Sant Jordi. Tot i això, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya creu que estaran "en xifres més o menys": "La meva sensació va per estar igual que l'any passat, però això ens hem de donar un temps i no volem precipitar-nos", ha remarcat.

Escolta l'entrevista a Eric del Arco, president del Gremi de Llibreters de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció