En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

La victòria de Bachelet, ocasió perquè "l'èxit macroeconòmic arribi més als ciutadans" segons l'economista xilè Tomás Pablo

L'economista xilè Tomás Pablo, exdelegat a Espanya de l'agència de desenvolupament CORFO, ha explicat que Michelle Bachelet, amb la seva clara victòria electoral aquest diumenge…

16 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L'economista xilè Tomás Pablo, exdelegat a Espanya de l'agència de desenvolupament CORFO, ha explicat que Michelle Bachelet, amb la seva clara victòria electoral aquest diumenge a la segona volta de les presidencials, té una oportunitat perquè el creixement econòmic de Xile es tradueixi en benestar. En el Mirador de l'actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, Tomás Pablo ha  destacat que "la presidenta electa ha d'afrontar, per als propers 4 anys, tasques novedoses per aconseguir que l'èxit en les xifres macroeconòmiques dels últims anys arribi a la majoria dels ciutadans, amb una redistribució que fins ara s'havia retardat no pas perquè els governs anteriors no volguessin, sinó perquè venim d'una renda per càpita molt baixa, dels 3.700 dòlars l'any 1987 als 21.000 actuals". En aquesta línia, Pablo ha assegurat que "no s'esperen grans canvis en un govern on Bachelet, que ja havia governat Xile, afrontarà temes com la reforma constitucional o l'impuls d'una educació pública de qualitat".

Per la seva banda, el guitarrista Eulogio Dávalos, president del Centre Salvador Allende, ha destacat que "certament hi ha apatia i escepticisme polític entre els ciutadans, però també passa això a Espanya i en altres països europeus i, a més, a Xile això ha canviat molt, com ho demostra la implicació dels moviments estudiantils en aquesta campanya electoral". També ha intervingut en el debat l'economista Alfons Calderón, que ha recordat el model alemany de pacte per assolir grans reptes de país. "Ara que es constitueix un nou govern d'Angela Merkel, és bon moment per dir que també funciona aquest model a Xile, on ja Eduardo Frei havia començat a intentar impulsar grans canvis, en una línia que ha tingut continuïtat i que és molt pròpia de l'economia social de mercat", ha explicat.

Michelle Bachelet ha guanyat les eleccions presidencials en una segona volta, celebrada aquest diumenge, on la candidata de l'esquerra ha obtingut el 62,1 per cent dels vots, segons les últimes dades, davant el 37,8 de la seva rival, l'aspirant de centredreta Evelyn Matthei. Bachelet fa història, en ser la primera persona que torna al Palau de la Moneda després d'haver estat presidenta entre el 2006 i el 2010.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció