En directe

Cocodril Club

BISBATS

L’Acadèmia Mariana de Lleida fa públic el veredicte del Certamen Marià

Ambmotiu de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de l'Acadèmia, l’AcadèmiaMariana de Lleida convoca cada any un Certamen Marià (literari i…

5 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

Ambmotiu de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de l'Acadèmia, l’AcadèmiaMariana de Lleida convoca cada any un Certamen Marià (literari i audiovisual) queorganitza en quatre seccions. La primera està oberta a la participació delsescriptors que vulguin fer una aportació poètica, la segona, als treballs d’investigació,la tercera, als alumnes en edat escolar que aportin una composició literària, ila quarta als treballs audiovisuals.

L’ediciód’aquest any ha tingut una importància especial, ja que s’ha fet en honor de laMare de Déu de la Mercè, patrona de l’Orde de la Mercè, amb motiu dels 800 anysde la creació de l’Orde dels Mercedaris. Per aquest motiu una part de la llistad’obres guardonades, que el jurat ha fet públiques recentment, estan relacionadesamb la Mare de Déu de la Mercè.

Enla secció de treballs d’investigació, per exemple, el premi ha estat per JosepSalvia Vidal i la seva obra L’ordre de laMercè o la salvació dels catpius. D’altra banda, a l’apartat de treballspoètics, la Flor Natural ha estat per a Ramón Molina Navarrete, per una obrededicada també a la Mare de Déu: Madre deCristo, madre de Dios.

Lallista completa dels guardonats, així com la informació relacionada amb l’entregade premis que es farà el diumenge 7 d’octubre al Paranimf de l’Acadèmia Marianade Lleida es pot consultar a la pàgina web de l’Acadèmia Mariana: www.lleidaparticipa.cat.

 

 

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció