En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'adjunta al síndic per a la Defensa dels Drets dels Nens diu que cal "potenciar que hi hagi més famílies acollidores"

Maria Jesús Larios, adjunta al síndic de greuges per a la Defensa dels Drets dels Nens i dels Adolescents, ha dit aquest dimarts al matí…

3 desembre 2013

Comparteix

Maria Jesús Larios, adjunta al síndic de greuges per a la Defensa dels Drets dels Nens i dels Adolescents, ha dit aquest dimarts al matí que l'administració ha d'estimular ''que hi hagi més famílies acollidores'' per als infants amb problemes o en situació de risc. En una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel, ha presentat aquesta qüestió com ''la més important de l'informe sobre el seguiment dels infants acollits en família aliena'', elaborat pel síndic de greuges, Rafael Ribó, i explicat públicament aquest dilluns. ''El que posem de manifest en aquest informe és que, com ja es reconeix en la Convenció dels Drets dels Infants, quan els nens i nenes no poden viure amb les seves famílies i les administracions les han de protegir, el més adequat per a la seva vida i el seu desenvolupament és que visquin en una família, en una llar, si pot ser la pròpia però, si no, una altra que s'ocupi de l'infant fins que pugui tornar o es trobi una solució adient'', ha explicat.

En la mateixa línia, Maria Jesús Larios ha recordat que el síndic demana a la Generalitat ''una política decidida perquè la societat conegui aquesta realitat i perquè es promocionin les famílies acollidores professionals, com passa al Regne Unit o als països nòrdics''. El síndic Rafael Ribó demana al govern català, en l'informe presentat aquest dilluns, que doti l'acolliment en família de més recursos i garanties per als mateixos infants, alhora que lamenta que no sempre es fa una valoració continuada de la situació dels nens i nenes ni del seu estat emocional i afectiu, com tampoc se'ls garanteix l'accés a una persona referent a la quel es pugui recórrer en cas de necessitat.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció