En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

L'advocat expert en Immigració Àngel Miret assegura que Europa té un deute amb els països pobres, sobretot a l'Àfrica

El gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Àngel Miret, la responsable d’Immigració de Càritas Barcelona, Imma Mata,…

26 març 2014

Redacció

Comparteix

El gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Àngel Miret, la responsable d’Immigració de Càritas Barcelona, Imma Mata, i l’historiador Joan Pallarès han coincidit aquest dimarts a l’hora de defensar la necessitat un pacte d’Estat sobre immigració. Ha estat en el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel, on Àngel Miret ha assegurat que hi ha qüestions “inacceptables” que s’haurien de resoldre abans de qualsevol acord, “sobretot els ganivets que encara perviuen a la tanca de Ceute i Melilla”. El dirigent municipal ha recordat que “hi ha mitjans per evitar la immigració desordenada, sense necessitat que aquestes persones, que volen accedir a la Unió Europea, arribin amb les ferides que hem pogut veure aquests dies, algunes terribles”. Àngel Miret, que també va ser secretari general d’Immigració de la Generalitat, ha destacat la importància de l’ajuda als països necessitats, sobretot a l’Àfrica. “El continent africà ha estat expoliat en els seus recursos naturals, ha vist explotades les seves persones, cosa que fa que hàgim de dir que Europa té un deute històric amb l’Àfrica”, ha dit. També ha afegit que “la majoria dels països d’aquest continent eren antigues colònies de França, d’Espanya, Anglaterra i Bèlgica, entre d’altres, i ara estan empobrits”.

Per la seva banda, la responsable d’Immigració de Càritas Barcelona ha dit que “un pacte per la immigració hauria d’incloure moltes coses, però sobretot, per evitar aquesta immigració massiva i irregular amb tràfic d’éssers humans, hauria de ser més realista davant la realitat nord-sud, donar-hi resposta i permetre una immigració laboral perquè es pogués entrar en aquests països del nord, cosa d’altra banda inevitable amb la gran quantitat de gent que vol entrar a qualsevol preu”. També ha participat en el col•loqui d’aquest matí a Ràdio Estel l’historiador Joan Pallarès, que ha recordat la varietat d’onades migratòries a Espanya, més enllà de les de Ceuta i Melilla. “Hi ha una altra immigració, la llatinoamericana o la dels països de l’Est, que és igualment preocupant encara que no tingui l’espectacularitat de les ganivetes que tallen. I en el cas d’Amèrica llatina, la responsabilitat d’Espanya sobre les antigues colònies, amb explotació i males pràctiques, és evident”, ha comentat.

Un pacte d’Estat sobre immigració sembla ara més a prop després que el govern espanyol va actuar en aquesta línia la setmana passada, en una compareixença al Congrés, per donar explicacions sobre la tragèdia del 6 de febrer a Ceuta. Tot i que els dos ministres i el secretari d’Estat no van convèncer del tot l’oposició, els socialistes van reaccionar amb moderació i van deixar la porta oberta a un acord que, d’altra banda, exigeixen des de fa anys les organitzacions no governamental, començant per Càritas, i la societat civil en general.

Podeu escoltar aquí tot el col·loqui (a partir del minut 25'30").

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció