En directe

La Missa de cada dia

Sense categoria

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció

Comparteix

L'onada de calor d'aquesta última setmana no ha deixat només els múltiples incendis arreu del país. Les temperatures extremes i la falta de pluja dels últims mesos agreugen un problema crònic que té Catalunya: la sequera.

Els embassaments arreu del territori acumulen un 23% menys d'aigua que la mitjana dels últims 10 anys. I les reserves es troben en un 44%, és a dir, 20 punts per sota que l'any passat. Els embassaments estan secs, i això afecta en especial a alguns pobles que fa dies que no veuen sortir ni una gota d'aigua potable de l'aixeta. Una situació, a més, agreujada per la contaminació per herbicides.

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori
Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori. ACN

L'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, ha alertat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la situació és preocupant. Massana ha explicat que, en aquest municipi del Vallès Occidental, hi va haver un error de telemetria en el pou principal d'abastament d'aigua, fet que va provocar que es produïssin talls a la força. "Estem molt al límit, demanem a la gent que faci un ús responsable de l'aigua perquè, si no, ens veurem abocats a fer restriccions", ha assenyalat.

"Demanem a la gent que faci un ús responsable de l'aigua perquè, si no, ens veurem abocats a fer restriccions"

Massana també ha apuntat que l'objectiu és arribar al 15 d'agost, moment en què la major part del poble està de vacances i, per tant, disminueix el consum d'aigua. "Hem fet un nou pou on hi hem trobat aigua i ara queda fer tota la connexió que permetria poder passar un estiu en condicions, però per això hi ha d'haver un consum moderat d'aigua. De moment continuem buscant noves captacions que puguin assegurar el subministrament d'aigua", ha sentenciat el batlle.

D'altra banda, Òscar Acero, l'alcalde de Bovera, a Les Garrigues, ha apuntat que fa més de 15 dies que l'aigua que surt de l'aixeta no es pot beure ni cuinar. "No entenem que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) reparteixi aigua d'onze del matí a cinc de la tarda, és a dir, en hores de ple sol", ha criticat.

A més, sobre les concentracions elevades d'alguns plaguicides que s'han detectat al pantà d'Utxesa, l'alcalde creu que és degut a la falta de manteniment. "Abans l'ACA feia un seguiment i tenia un control, però ara, hi ha la sensació que recapta, però no inverteix".

"Abans l'Agència Catalana de l'Aigua feia un seguiment [del pantà d'Utxesa], però ara, hi ha la sensació que recapta, però no inverteix"

Per la seva part, Anna Feliu, l'alcaldessa de L'Albi, també a Les Garrigues, ha criticat les hores de repartiment d'aigua per part de l'ACA i ha agraït la subvenció de 50.000 euros per part de la Diputació de Lleida per al pagament d'aigua embotellada als veïns que els ajuntaments de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues estan assumint.

Pel que fa al risc d'incendi, tots tres alcaldes han apuntat que establiran diversos espais aptes per tirar petards durant la revetlla de Sant Joan.

Entrevistes amb Antoni Massana, alcalde de Vacarisses, Òscar Acero, alcalde de Bovera i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció