En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“L’Ajuntament de Badalona no ha donat mai l’esquena al problema”

Aquest divendres, poc més de 24 hores després de la tragèdia en una nau industrial de Badalona, el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Juan…

11 desembre 2020

Comparteix
Aquest divendres, poc més de 24 hores després de la tragèdia en una nau industrial de Badalona, el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Juan Fernández, ha comentat la situació després del foc, que s’ha endut la vida almenys de 3 persones migrants de les més de 100 que hi malvivien. Ha estat en una primera entrevista dins el programa ‘A primera hora’, que ha conversat després amb Ramón Jané, coordinador provincial de Creu Roja Barcelona. El tercer cos sense vida va ser trobat dijous al matí a la tercera planta d'un dels dos edificis de quatre plantes, connectats internament. Després d'inspeccionar amb gossos i drons la nau, els Bombers no han trobat cap més víctima mortal. Ara, una empresa especialitzada continuarà les tasques de desenrunament per confirmar si no hi han més persones sota la runa. 
En aquestes declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el tinent d’alcalde de Badalona ha dit que, des del consistori, “fa mesos que s’està estudiant la situació” irregular de la gent que viu a la nau. En aquest sentit, ha afegit que “l’Ajuntament no ha donat mai l’esquena al problema”. Tal com ha explicat Juan Fernández, “la nau feia 12 anys que estava ocupada”. També ha lamentat que “el camp d’accció de l’ajuntament és molt limitat”.  D’altra banda, el tinent alcalde de Badalona també ha destacat que “tots els que han format part del govern badaloní hauríem de fer autocrítica”. I ha acabat dient que “ara és el moment d’estar al costat de les víctimes”. 
També aquest divendres, a Ràdio Estel, hem parlat amb Ramón Jané, coordinador provincial de Creu Roja. Aquesta entitat és una de les poques, que ajudaven a les persones que residien dins de la nau. De fet, la Creu Roja porten “5 anys intervenint amb el col·lectiu”, segons ha dit el mateix Jané. A més, ha assegurat que “sempre que es fan intervencions d’aquest tipus, són accions coordinades amb els serveis socials de l’ajuntament”. Ramon Jané ha explicat que “el col·lectiu està vivint dins la nau en una situació d’extrema vulnerabilitat”, i que aquesta situació “afecta directament el seu dret a un habitatge digne”.  
Creu Roja ha fet una crida “a tenir una mirada més humana i social davant la situació que viu la gent sense habitatge i amb problemes per sobreviure”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció