En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

“L’animació de la fe en el lleure”, una necessitat

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola,…

3 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola, i fet amb el suport dela Fundació Pere Tarrés.

Estracta d’un llibre que vol donar resposta al context de secularització en quèvivim actualment, i que proposa millorar l’educació en la fe en el marc delscentres d’esplai i de lleure. Per fer-ho, el seu autor ens ofereix un seguitd’iniciatives i materials que permetin apropar Déu als joves i infants, perquèd’aquesta manera el lleure els serveixi no només per al creixement humà, sinótambé per al creixement en la fe.

Lapresentació de llibre ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Mons.Francesc Pardo, que com a responsable de la Pastoral de Joventut de laTarraconsense, ha remarcat la necessitat de millorar l’animació de la fe en ellleure: «El llibre és una eina importantíssima per donar resposta als problemesque s’estan patint als centres d’esplai i també per l’escoltisme.» Com haexposat el bisbe durant l’acte, els moments de caràcter religiós com el del’eucaristia tenen un seguiment gairebé nul en molts esplais, i això fa que elsinfants pensin que la religió no és important. Per aquest motiu, Mons. FrancescPardo ha destacat la prioritat d’aconseguir que els joves tractin la fe en lesactivitats dels esplais, tal com proposa Juanjo Fernández Sola.

D’altrebanda, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals de laFundació Pere Tarrés, també ha volgut agrair l’aportació de l’autor en l’àmbitde l’educació en el lleure, i ha destacat la importància de la formació delsmonitors per aconseguir que facin la fe més atractiva amb el seu testimoni.

Desprésde la intervenció del bisbe de Girona i de Rafael Ruiz de Gauna, JuanjoFernández Sola ha impartit una xerrada per explicar la tesi del seu llibre, fentespecial èmfasi en tots els mites relacionats amb l’educació en el lleure ques’han de superar, com són el “catequecisme”, que diu que la fe només s’ha detractar a la catequesi, o “l’avorridisme”, que relaciona les celebracionsreligioses amb activitats sense interès. L’autor del llibre ha donat resposta acadascun d’aquests mites, i ha explicat que el més important és que «els monitorspuguin aportar profunditat i llum a totes les activitats, perquè d’aquestamanera serveixin en el propòsit d’animar la fe en el lleure».

 

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció