En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

“L’animació de la fe en el lleure”, una necessitat

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola,…

3 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola, i fet amb el suport dela Fundació Pere Tarrés.

Estracta d’un llibre que vol donar resposta al context de secularització en quèvivim actualment, i que proposa millorar l’educació en la fe en el marc delscentres d’esplai i de lleure. Per fer-ho, el seu autor ens ofereix un seguitd’iniciatives i materials que permetin apropar Déu als joves i infants, perquèd’aquesta manera el lleure els serveixi no només per al creixement humà, sinótambé per al creixement en la fe.

Lapresentació de llibre ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Mons.Francesc Pardo, que com a responsable de la Pastoral de Joventut de laTarraconsense, ha remarcat la necessitat de millorar l’animació de la fe en ellleure: «El llibre és una eina importantíssima per donar resposta als problemesque s’estan patint als centres d’esplai i també per l’escoltisme.» Com haexposat el bisbe durant l’acte, els moments de caràcter religiós com el del’eucaristia tenen un seguiment gairebé nul en molts esplais, i això fa que elsinfants pensin que la religió no és important. Per aquest motiu, Mons. FrancescPardo ha destacat la prioritat d’aconseguir que els joves tractin la fe en lesactivitats dels esplais, tal com proposa Juanjo Fernández Sola.

D’altrebanda, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals de laFundació Pere Tarrés, també ha volgut agrair l’aportació de l’autor en l’àmbitde l’educació en el lleure, i ha destacat la importància de la formació delsmonitors per aconseguir que facin la fe més atractiva amb el seu testimoni.

Desprésde la intervenció del bisbe de Girona i de Rafael Ruiz de Gauna, JuanjoFernández Sola ha impartit una xerrada per explicar la tesi del seu llibre, fentespecial èmfasi en tots els mites relacionats amb l’educació en el lleure ques’han de superar, com són el “catequecisme”, que diu que la fe només s’ha detractar a la catequesi, o “l’avorridisme”, que relaciona les celebracionsreligioses amb activitats sense interès. L’autor del llibre ha donat resposta acadascun d’aquests mites, i ha explicat que el més important és que «els monitorspuguin aportar profunditat i llum a totes les activitats, perquè d’aquestamanera serveixin en el propòsit d’animar la fe en el lleure».

 

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció