En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

“L’animació de la fe en el lleure”, una necessitat

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola,…

3 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

El2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed.Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola, i fet amb el suport dela Fundació Pere Tarrés.

Estracta d’un llibre que vol donar resposta al context de secularització en quèvivim actualment, i que proposa millorar l’educació en la fe en el marc delscentres d’esplai i de lleure. Per fer-ho, el seu autor ens ofereix un seguitd’iniciatives i materials que permetin apropar Déu als joves i infants, perquèd’aquesta manera el lleure els serveixi no només per al creixement humà, sinótambé per al creixement en la fe.

Lapresentació de llibre ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Mons.Francesc Pardo, que com a responsable de la Pastoral de Joventut de laTarraconsense, ha remarcat la necessitat de millorar l’animació de la fe en ellleure: «El llibre és una eina importantíssima per donar resposta als problemesque s’estan patint als centres d’esplai i també per l’escoltisme.» Com haexposat el bisbe durant l’acte, els moments de caràcter religiós com el del’eucaristia tenen un seguiment gairebé nul en molts esplais, i això fa que elsinfants pensin que la religió no és important. Per aquest motiu, Mons. FrancescPardo ha destacat la prioritat d’aconseguir que els joves tractin la fe en lesactivitats dels esplais, tal com proposa Juanjo Fernández Sola.

D’altrebanda, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals de laFundació Pere Tarrés, també ha volgut agrair l’aportació de l’autor en l’àmbitde l’educació en el lleure, i ha destacat la importància de la formació delsmonitors per aconseguir que facin la fe més atractiva amb el seu testimoni.

Desprésde la intervenció del bisbe de Girona i de Rafael Ruiz de Gauna, JuanjoFernández Sola ha impartit una xerrada per explicar la tesi del seu llibre, fentespecial èmfasi en tots els mites relacionats amb l’educació en el lleure ques’han de superar, com són el “catequecisme”, que diu que la fe només s’ha detractar a la catequesi, o “l’avorridisme”, que relaciona les celebracionsreligioses amb activitats sense interès. L’autor del llibre ha donat resposta acadascun d’aquests mites, i ha explicat que el més important és que «els monitorspuguin aportar profunditat i llum a totes les activitats, perquè d’aquestamanera serveixin en el propòsit d’animar la fe en el lleure».

 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció