En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

L'Apostolat del Mar de Barcelona rep un premi mundial que el delegat, Ricard Rodríguez Martos, atribueix al seu equip

Stella Maris, el centre d’acollida de l’Apostolat del Mar a Barcelona, ha rebut aquest divendres 24 de juny, a Manila (Filipines), un important reconeixement internacional…

28 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Stella Maris, el centre d’acollida de l’Apostolat del Mar a Barcelona, ha rebut aquest divendres 24 de juny, a Manila (Filipines), un important reconeixement internacional com a Centre de Mariners de l’any 2016. Aquest premi, al costat dels de Millor Port, Millor Companyia Naviliera i Persona Més Destacada, el convoca la International Seafarers Welfareand Assistance Networdk (ISWAN), amb el suport econòmic d’ITF Seafarers Trust i el patrocini d’Inmarsat i Crewtoo. Són guardons que es concedeixen a partir dels vots dels mariners a nivell internacional. L’obra de la pastoral marítima de l’arxidiòcesi barcelonina ha competit amb finalistes de prestigi, entre els quals destaquen l’australiana Stella Maris Macckay-Hi ha Point i la nord-americana Port Arthr International Seafarers Center. 
El lliurament del Premi al Millor Centre es va fer a la capital de les Filipines en un acte en què el secretari general de l’Organització Marítima Internacional, Kitack Lim, va donar el guardó al director de Stella Maris de Barcelona i delegat diocesà per a l’Apostolat del Mar, el diaca Ricard Rodríguez Martos. La vetllada va comptar amb la presència d’unes 300 persones representants de marins, empreses de transport, sindicats i organitzacions socials. Ricard Rodríguez Martos ha assegurat aquest dimarts a Ràdio Estel que “rebre aquest reconeixement fa molta il·lusió, també pensant en tot l’equip humà de 40 persones que fa possible l’ajuda a la gent de mar, també amb el suport del Port de Barcelona i l’Església diocesana”. En la mateixa línia, el delegat ha comentat que “Stella Maris de Barcelona intenta que la gent de mar, quan arriba a port, tingui ajuda per cobrir unes necessitats bàsiques, com ara poder accedir a terra, comunicar-se amb les seves famílies, passar una estona d’esbarjo, tenir assistència legal si hi ha algun problema i també atenció religiosa”
El director de Stella Maris a Barcelona ha destacat “la importància del lema de l’Apostolat del Mar a nivell internacional, que és ‘la llar, llum de la llar’, i la gent valora molt l’ajuda que es dóna des de l’organisme”. El telèfon del centre a la capital catalana és el 93 443 19 65 (tardes). Els premis, convocats per primera vegada l’any 2010, pretenen ser un reconeixement a les persones i organitzacions que han ofert als mariners el nivell més alt de serveis i instal·lacions. En la primera edició ara fa 6 anys, ja va ser precisament elegit el centre Stella Maris de Barcelona, juntament amb el Port de la capital catalana com a millor port de l’any. ISWAN és una organització internacional dedicada a promoure el benestar de la gent de mar. Formada per diverses entitats i amb la presència de l’Associació Cristiana Internacional Marítima (ICMA), ofereix serveis d’assistència directa als marins, amb una línia d’ajuda multilingüe de 24 hores i un fons d’assistència social per als qui tinguin extrema necessitat, entre altres serveis.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 30'30") tota l'entrevista a Ricard Rodríguez Martos.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció