En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'aproximació de Ciutadans al PP és per Pedro Sánchez"

El programa El Mirador de l'actualitat ha anaitzat aquest divendres l'inici de la campanya electoral per a les eleccions generals del 28 d'abril. Ha estat…

12 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat ha anaitzat aquest divendres l'inici de la campanya electoral per a les eleccions generals del 28 d'abril. Ha estat el primer col·loqui d'aquesta cursa, en què parlem amb representants de les forces polítiques que van aconseguir representació des de Catalunya en els darrers comicis, els del juny de 2016. Laia Garrido, número 6 de Ciutadans per Barcelona en aquests comicis, ha explicat alguns dels principals punts del programa que presenta la formació taronja. Ha assegurat que el partit "vol portar al Congrés dels Diputats l'èxit assolit a Catalunya en les últimes eleccions autonòmiques". Tot i que ha reconegut que les enquestes no són bones per a Ciutadans, ha aclarit que "no són tan fiables com abans, com es va veure a Andalusia", i ha reivindicat "parlar amb els ciutadans dels seus problemes i les seves prioritats".
La candidata ha destacat que "allò que és fonamental en aquestes eleccions és tenir en compte la situació actual d'Espanya, marcada per molts anys de crisi i amb problemes sense resoldre". En aquesta línia, ha concretat que el partit d'Albert Rivera "es preocupa per les famílies, pels emprenedors que volen començar a impulsar projectes econòmics a Espanya i també pels treballadors, amb gran varietat de propostes". En un altre moment, Garrido ha dit que "l'aproximació al PP té a veure amb la figura de Pedro Sánchez més que no pas pels temes econòmics". Ha descartat qualsevol pacte amb l'actual president del govern espanyol i líder del PSOE. "Va dir que convocaria eleccions immediatament i no ho va fer, i va defensar la unitat d'Espanya però després va negociar a porta tancada amb els partits independentistes", ha explicat.
La número 6 de Ciutadans per Barcelona ha comentat que "una de les qüestions clau per afrontar el tema de Catalunya és tenir present que els ciutadans, quan es lleven al matí, es preocupen per pagar les factures, tenir una feina, no patir llargues llistes per a la sanitat i altres problemes". Sobre l'article 155, ha aclarit que "no pot ser que el govern de Catalunya de Quim Torra faci el que vulgui amb els diners de tots, que practiqui l'adoctrinament a les escoles públiques o imposin un ideari a través dels mitjans audiovisuals públics". Ha participat també en el col·loqui el periodista Salvador Aragonés, que ha destapat en algun moment "la manca de definició ideològica de Ciutadans en alguns temes", sobretot econòmics, d'educació i de qüestions relacionades amb la defensa de la vida.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 12 d'abril.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció