En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

L'arquebisbat de Barcelona posa en marxa el Camí de Sant Josep

L’arxidiòcesi de Barcelona té en marxa diverses iniciativesvinculades a l’Any de Sant Josep, organitzades a través del Secretariat diocesàde Turisme, Pelegrinatges i Santuaris. Entre aquestes…

3 maig 2021

Ignasi Miranda

Comparteix

L’arxidiòcesi de Barcelona té en marxa diverses iniciativesvinculades a l’Any de Sant Josep, organitzades a través del Secretariat diocesàde Turisme, Pelegrinatges i Santuaris. Entre aquestes activitats, destaca el Camíde Sant Josep. Es tracta d’un itinerari de pelegrinatge presencial o virtual ales set parròquies que hi ha a l’arxidiòcesi i que tenen com a titular SantJosep o la Sagrada Família, repartides en les ciutats de Barcelona, l’Hospitaletde Llobregat, Badalona i Mataró.

A més, s’hi inclouen quatre grans esglésies diocesanes, quesón la Catedral, on hi ha la capella de Sant Josep del Gremi de Fusters, elSeminari diocesà, que té el patriarca com a patró, el santuari de Sant Josep dela Muntanya i, per descomptat, la basílica de la Sagrada Família d’AntoniGaudí.

Els pelegrins poden adquirir una llibreta que certifica elpas per cada lloc, i l’hauran d’anar segellant un cop acabada la seva pregàriai meditació al voltant dels textos bíblics que ens parlen de Sant Josep, elsseus goigs i dolors i fragments de la Carta Patris Corde del Papa Francesc,publicada coincidint amb l’inici de l’Any de Sant Josep.

El pelegrinatge es pot realitzar ja des de dissabte passat,festa de Sant Josep Obrer, i hi ha temps fins al 8 de desembre, dia en què s’acabaràla commemoració dedicada a l’espòs de Maria, coincidint amb la Solemnitat laImmaculada Concepció. Els diocesans que participin en aquest camí de devocióespiritual rebran el seu certificat com a pelegrins de Sant Josep.

A més, a través del mateix recorregut del pelegrinatge, s’ofereixun senzill joc que podrà ajudar les famílies a participar en aquesta iniciativadiocesana, així com una proposta virtual amb la façana del Naixement de laSagrada Família, on Antoni Gaudí va incloure 11 representacions del patró de l’EsglésiaUniversal.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció