En directe

Fabricació pròpia

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

L'arquebisbat de Barcelona posa en marxa el Camí de Sant Josep

L’arxidiòcesi de Barcelona té en marxa diverses iniciativesvinculades a l’Any de Sant Josep, organitzades a través del Secretariat diocesàde Turisme, Pelegrinatges i Santuaris. Entre aquestes…

3 maig 2021

Ignasi Miranda

Comparteix

L’arxidiòcesi de Barcelona té en marxa diverses iniciativesvinculades a l’Any de Sant Josep, organitzades a través del Secretariat diocesàde Turisme, Pelegrinatges i Santuaris. Entre aquestes activitats, destaca el Camíde Sant Josep. Es tracta d’un itinerari de pelegrinatge presencial o virtual ales set parròquies que hi ha a l’arxidiòcesi i que tenen com a titular SantJosep o la Sagrada Família, repartides en les ciutats de Barcelona, l’Hospitaletde Llobregat, Badalona i Mataró.

A més, s’hi inclouen quatre grans esglésies diocesanes, quesón la Catedral, on hi ha la capella de Sant Josep del Gremi de Fusters, elSeminari diocesà, que té el patriarca com a patró, el santuari de Sant Josep dela Muntanya i, per descomptat, la basílica de la Sagrada Família d’AntoniGaudí.

Els pelegrins poden adquirir una llibreta que certifica elpas per cada lloc, i l’hauran d’anar segellant un cop acabada la seva pregàriai meditació al voltant dels textos bíblics que ens parlen de Sant Josep, elsseus goigs i dolors i fragments de la Carta Patris Corde del Papa Francesc,publicada coincidint amb l’inici de l’Any de Sant Josep.

El pelegrinatge es pot realitzar ja des de dissabte passat,festa de Sant Josep Obrer, i hi ha temps fins al 8 de desembre, dia en què s’acabaràla commemoració dedicada a l’espòs de Maria, coincidint amb la Solemnitat laImmaculada Concepció. Els diocesans que participin en aquest camí de devocióespiritual rebran el seu certificat com a pelegrins de Sant Josep.

A més, a través del mateix recorregut del pelegrinatge, s’ofereixun senzill joc que podrà ajudar les famílies a participar en aquesta iniciativadiocesana, així com una proposta virtual amb la façana del Naixement de laSagrada Família, on Antoni Gaudí va incloure 11 representacions del patró de l’EsglésiaUniversal.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció