En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'arquebisbe de Barcelona posa el càrrec a disposició del Papa

El cardenal Joan Josep Omella ha posat ja el seu càrrec d'arquebisbe de Barcelona a disposició del papa Francesc. El purpurat, també president de la…

21 abril 2021

Redacció

Comparteix
El cardenal Joan Josep Omella ha posat ja el seu càrrec d'arquebisbe de Barcelona a disposició del papa Francesc. El purpurat, també president de la Conferència Episcopal Espanyola, ha complert 75 anys aquest dimecres 21 d'abril. És aquesta l'edat en què tots els bisbes presenten la seva renúncia al Sant Pare com a pastors titulars o auxiliars de les diòcesis, com també en serveis a la Cúria Romana o altres responsabilitats. L'Arquebisbat de Barcelona ha explicat que va ser a principis d’aquest mes d’abril quan Joan Josep Omella va enviar al pontífex la seva carta de renúncia al càrrec de titular de l'arxidiòcesi, uns dies abans del seu 75è aniversari. L'obligació d'enviar aquesta missiva al bisbe de Roma està inclosa en el cànon 401.1 del Codi de Dret Canònic.
El cardenal Omella és l’arquebisbe metropolità de Barcelona des del 26 de desembre de 2015, i seguirà exercint el seu ministeri episcopal fins que el Sant Pare accepti la seva dimissió. El purpurat és, d'altra banda, president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) des de fa poc més d’un any i per un mandat de quatre, fins al 2024. Això fa pensar que l'acceptació de la renúncia per part del Papa no es produirà fins després de deixar la Presidència de l'Episcopat, un fet que també es va donar amb el cardenal Antonio María Rouco Varela i, més recentment, amb el també cardenal Ricardo Blázquez.
A la Cúria Romana, Joan Josep Omella és, des del 2014, membre de la Congregació per als Bisbes (Congregatio pro Episcopis). El 27 de juny de 2017, Francesc li va concedir la dignitat de cardenal. Dins del col·legi de màxims col·laboradors del pontífex, seguirà sent elector fins que compleixi els 80 anys.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024