En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

L'arquebisbe Joan-Enric Vives, el palestí Mohamed Abdejamid i el president d'Amics d'Israel, Toni Florido, aposten per la pau

La reunió de la Coordinadora de Bisbes d’Europa i Amèrica amb els bisbes de Terra Santa, que es va fer la setmana passada, ha estat…

21 gener 2014

Redacció

Comparteix

La reunió de la Coordinadora de Bisbes d’Europa i Amèrica amb els bisbes de Terra Santa, que es va fer la setmana passada, ha estat un dels temes d’anàlisi aquest dimarts en el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel. L’arquebisbe Joan-Enric Vives, present la trobada en representació de la Conferència Episcopal Espanyola, ha destacat la importància d’explorar camins de pau, perquè “es necessiten uns acords ferms, després de l’últim pla presentat pel secretari d’Estat nord-americà, John Kerry”. El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra ha dit que l’objectiu del moment actual és molt clar. “Cal fer un nou esforç perquè, asseguts i parlant, hi hagi unes converses que puguin desembocar, si no en una pau absoluta, que seria el més desitjable, almenys en un avenç, perquè els últims anys sembla que res no es mogui”, ha assegurat.

L’arquebisbe Joan-Enric Vives ha explicat que el més important de les jornades a Terra Santa ha estat el contacte amb la minoria cristiana. “Aquest any hem pogut ser tot un dia a Gaza, on hem tingut contactes diplomàtics i amb diverses personalitats, però el més important ha estat el vincle amb les comunitats cristianes”, ha afegit l’arquebisbe. Monsenyor Vives ha destacat també la dimensió ecumènica dels cristians a Terra Santa, ara que celebrem la Setmana de Pregària per la Unitat, i ha recordat que la prioritat “és acompanyar la minoria cristiana, amb ortodoxos, grecocatòlics, maronites i llatins catòlics”.

En el mateix col•loqui, el palestí Mohamed Abdejamid, delegat de l’Organització per a l’Alliberament de Palestina a Catalunya, s’ha mostrat pessimista de cara a un acord immediat de pau, alhora que ha admès que val la pena fer un esforç. Abdejamid ha explicat que “la societat israeliana té la responsabilitat de pressionar al seu govern perquè s’assoleixi un acord sobre les fronteres anteriors a la Guerra dels Sis Dies de 1967, que és l’únic que demanen els palestins”. I el president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, Toni Florido, ha alertat contra les visions superficials del conflicte entre israelians i palestina i ha fet seva l’esperança. També ha expressa la seva confiança en “una pau que enderroqui el mur i asseguri un futur positiu per als nostres fills”.

En el manifest de la reunió de Terra Santa, la trentena de participants, entre bisbes i representants d’organismes eclesials d’Europa i Amèrica, recorden que la pau “només es pot construir sobre la justícia i l’equitat per als dos pobles”. També demanen a israelians i palestins que escoltin les paraules del Papa Francesc, quan mostrava ara fa uns dies la seva “esperança que les dues parts prenguin decisions valentes per trobar una solució justa i duradora al conflicte”.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció