En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'arquebisbe ortodox de Jerusalem anuncia una trobada ecumènica a l'abril on s'ha convidat el Papa Francesc

L’arquebisbe del Patriarcat ortodox de Jerusalem, Atallah Hanna, ha assegurat aquest dijous al matí, en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel,…

28 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L’arquebisbe del Patriarcat ortodox de Jerusalem, Atallah Hanna, ha assegurat aquest dijous al matí, en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel, que la pau entre els pobles és una qüestió de voluntat, i s’ha declarat a favor del poble oprimit, que en el seu cas és Palestin, el seu poble. El prelat ha anunciat que ''el Papa Francesc participarà a l’abril, a Jerusalem, en una trobada amb patriarques i dirigents de totes les confessions cristianes, per commemorar el 50è aniversari de la primera visita a Terra Sant d’un Papa de Roma, Pau VI, l’any 1964''. De moment, però, no hi ha cap confirmació oficial sobre la presència del Papa Francesc en aquesta reunió ecumènica de l’abril a Jerusalem.

Atallah Hanna, que també ha demanat l’alliberament dels dos bisbes ortodoxos segrestats des de fa uns mesos a Síria, ha vingut a Barcelona per participar aquesta setmana en les Jornades Culturals de Palestina a la Mediterrània, que van començar dilluns i que estan organitzades pel Centre Euro Àrab de Catalunya. En un altre moment de l’entrevista d’aquest matí, Atalla Hanna ha destacat la bona sintonia entre catòlics i ortodoxos a Terra Santa, alhora que ha agraït als catòlics la bona acollida a la minoria ortodoxa que viu a l’arxidiòcesi de Barcelona. ''Dono les gràcies a l’Església catòlica catalana, particularment la de Barcelona, per l’amor i l’amistat que sempre ha mostrat per la petita colònia ortodoxa. M’he reunit aquests dies amb el responsable d’aquesta comunitat, i m’ho ha confirmat clarament'', ha explicat Atallah Hanna.

En aquestes jornades sobre Palestina, s’ha analitzat el moment social, econòmic, cultural i polític del país, com es troba la ciutadania que viu entre nosaltres, a Catalunya, i quines accions es poden dur a terme per incrementar la visibilitat i els valors de la seva riquesa cultural.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció