En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

L'arquebisbe ortodox de Jerusalem anuncia una trobada ecumènica a l'abril on s'ha convidat el Papa Francesc

L’arquebisbe del Patriarcat ortodox de Jerusalem, Atallah Hanna, ha assegurat aquest dijous al matí, en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel,…

28 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L’arquebisbe del Patriarcat ortodox de Jerusalem, Atallah Hanna, ha assegurat aquest dijous al matí, en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel, que la pau entre els pobles és una qüestió de voluntat, i s’ha declarat a favor del poble oprimit, que en el seu cas és Palestin, el seu poble. El prelat ha anunciat que ''el Papa Francesc participarà a l’abril, a Jerusalem, en una trobada amb patriarques i dirigents de totes les confessions cristianes, per commemorar el 50è aniversari de la primera visita a Terra Sant d’un Papa de Roma, Pau VI, l’any 1964''. De moment, però, no hi ha cap confirmació oficial sobre la presència del Papa Francesc en aquesta reunió ecumènica de l’abril a Jerusalem.

Atallah Hanna, que també ha demanat l’alliberament dels dos bisbes ortodoxos segrestats des de fa uns mesos a Síria, ha vingut a Barcelona per participar aquesta setmana en les Jornades Culturals de Palestina a la Mediterrània, que van començar dilluns i que estan organitzades pel Centre Euro Àrab de Catalunya. En un altre moment de l’entrevista d’aquest matí, Atalla Hanna ha destacat la bona sintonia entre catòlics i ortodoxos a Terra Santa, alhora que ha agraït als catòlics la bona acollida a la minoria ortodoxa que viu a l’arxidiòcesi de Barcelona. ''Dono les gràcies a l’Església catòlica catalana, particularment la de Barcelona, per l’amor i l’amistat que sempre ha mostrat per la petita colònia ortodoxa. M’he reunit aquests dies amb el responsable d’aquesta comunitat, i m’ho ha confirmat clarament'', ha explicat Atallah Hanna.

En aquestes jornades sobre Palestina, s’ha analitzat el moment social, econòmic, cultural i polític del país, com es troba la ciutadania que viu entre nosaltres, a Catalunya, i quines accions es poden dur a terme per incrementar la visibilitat i els valors de la seva riquesa cultural.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció